Ne scriu cititorii - Motive de satisfacţie, la Asociaţia de proprietari nr. 7!

Distribuie pe:

În sfârşit, a venit şi momentul mult aşteptat când, după solicitări oficiale, însoţite de numeroase rugăminţi… neoficiale, adresate Primăriei municipiului Târgu-Mureş, cineva şi-a îndreptat gândul dar, mai ales, fapta, şi către noi, locatarii din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 7.

Aşa se facă că, într-o bună zi, la începutul acestei veri, ne-am trezit, la propriu, în ogradă, cu maşini, utilaje şi lucrători în salopete, purtând însemnele unităţilor de construcţii pe care le reprezentau, şi despre care am aflat că nu erau alţii decât cei care urmau să realizeze lucrările de reparaţii şi modernizare în incinta delimitată de imobilele nr. 46, 48, 50 şi 52 din strada 22 Decembrie 1989, de imobilele nr. 46, 48, 60, 64 din strada Gh. Marinescu şi a Liceului Silvic.

Bineînţeles, în toată această perioadă, de aproximativ o lună, noi, cei direct interesaţi, adică dl Vasile Puşcaş, preşedintele Asociaţiei de proprietari, sprijinit de câţiva locatari de bună-credinţă şi cu disponibilitate, am supervizat activităţile, în desfăşurarea lor, până în ziua când ultimul utilaj şi lucrătorii ce-l deserveau au părăsit „ringul", marcând astfel sfârşitul acţiunii.

Subsemnatul (azi pensionar), în calitate de locuitor în acest colţ al oraşului încă din 1975, atât prin formare, cât şi prin preocupările profesionale dintr-o mare parte a activităţii mele, mă consider îndrituit să exprim un punct de vedere cu privire la ceea ce s-a realizat în zona menţionată. Acum, când aştern pe hârtie aceste rânduri, după terminarea lucrărilor de refacere şi reorganizare a zonei, constând în: realizarea unei parcări pentru circa 15 autoturisme, reparaţii la căminele pentru apa reziduală/pluvială, acces pietonal la depozitul de containere pentru gunoi şi, nu în ultimul rând, re-asfaltarea întregului spaţiu de acces şi din incintă, răsuflu uşurat, putând afirma că, „decât niciodată, mai bine mai târziu, dar bine".

Nu în ultimul rând, trebuie să adresez un cuvânt de mulţumire dlui viceprimar Claudiu Maior, pe care, nu o dată, l-am rugat, l-am deranjat, l-am provocat, iar dânsul ne-a înţeles, s-a implicat şi ne-a ajutat.

Desigur că, pe seama acestui eveniment mult mediatizat, se pot „croşeta" şi neajunsuri, precum: lipsa de la „locul faptei" a unui comunicator avizat, din partea beneficiarului general (Primăria Târgu-Mureş) şi din partea unităţilor de construcţii executante, în persoana unui diriginte de şantier; lipsa unui proiect (deviz de lucrări) pus la dispoziţia Asociaţiei de proprietari, în care să se precizeze, măcar estimativ, costul lucrărilor realizate.

Atât, deocamdată. În eventualitatea că vor apărea „vicii ascunse", desigur că toţi cei interesaţi (beneficiar, executanţi), ne vom implica şi le vom elimina.

Lasă un comentariu