NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! PLĂȚI PENTRU BENEFICIARII PROGRAMULUI DE TOMATE

Distribuie pe:

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai și până în decembrie.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că zilele trecute s-a încheiat perioada de valorificare a producției minime necesare de 2.000 kg tomate/1000 mp, în conformitate cu HG 107/2019 privind Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate. Fermierii care au depus documentele justificative până în 18 iunie vor beneficia de sprijin financiar de aproximativ 87 milioane de lei, reprezentând atât plățile efectuate, cât și cele aferente dosarelor aflate în lucru pentru ciclul I.

Până la data de 21 iunie, conturile Direcțiilor Agricole au fost creditate pentru a se putea efectua plata altor 1.954 de dosare. Totodată, în această perioadă se află în analiză la MADR alte 822 de dosare.

Producătorii agricoli sunt așteptați în continuare la Direcțiile Agricole Județene să depună deconturile justificative pentru producția valorificată până la 15 iunie 2019.

Pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro/an, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu