Un călător pe tărâmul comunicatorilor REGIO

Distribuie pe:

Timp de 3 zile, în perioada 24-26 iunie 2015, în staţiunea de pe malul Mării Negre, Venus, am fost şi eu comunicator Regio alături de alţi 100, reuniţi din toate regiunile de dezvoltare din România sub egida Forumului Comunicatorilor Regio. Rolul meu la această întâlnire a fost de a participa la prezentarea şi dezbaterea activităţilor de informare şi comunicare derulate pentru promovarea Programului Operaţional Regional (POR). După o sinteză de evaluare a Planului de comunicare POR 2007-2015 şi după o analiză a strategiei de comunicare POR 2014-2020, am ascultat poveşti despre proiecte frumoase, îmbrăcate sub diverse instrumente de comunicare: comunicatul şi conferinţa de presă, evenimentul, broşura, buletinul informativ, website-ul, revista tipărită şi online, filmul, fotografia. Reprezentanţi de la cele 8 Agenţii pentru Dezvoltare Regională din toată ţara, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest, Bucureşti Ilfov, şi-au spus povestea proiectelor europene derulate în fiecare regiune: „Am lucrat la mai mult de 1000 de corzi sensibile", poveste spusă de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, „Cum ne-am împrietenit cu Regio", poveste spusă de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, poveşti spuse de moroşenii care ştiu a grăi Regio şi prezentate de regiunea Nord-Vest.

A reuşit să ne transmită emoţie povestea „Pietrele rămân", spusă de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Mirela Groza, şef serviciu în cadrul agenţiei. Invitatul special, actorul Anton Filip, care a fost şi protagonistul filmului de prezentare al Cetăţii Alba Iulia, ne-a convins fără prea mare efort că vechile cetăţi pot să întinerească. Am fost surprinşi şi cu o transmisiune video în direct de la Alba Iulia, prin intermediul căreia directorul general ADR Centru, Simion Creţu, a transmis că forumul comunicatorilor a fost suportul esenţial în cadrul Programului Operaţional Regional, de unde reiese şi depunerea unui număr mare de cereri de finanţare. Transmisiunea în direct a fost încheiată de Nicolae Mărginean, director la aceeaşi agenţie, nu înainte de a ne sfătui: „Nu uitaţi să comunciaţi Regio foarte bine!"

Ne-am şi plimbat prin ţară. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest ne-a făcut un tur de vizită prin regiuni, când am interacţionat prin video, nu direct. S-a spus povestea unicului proiect din ţară şi din estul Europei: proiectul Dino Parc Râşnov, un proiect finanţat cu fonduri europene. La atelierele de lucru organizate în cadrul forumului am învăţat cum să spunem povestea proiectului nostru. Majoritatea comunicatorilor, beneficiari de proiecte POR, am înţeles cât de importantă e calitatea omului în spatele unui zid de proiect.

Am venit de pe malul mării cu gândul că, prin poveştile spuse de comunicatori, Regio România întinereşte. Sunt fericită că am fost şi eu un călător pe tărâmul comunicatorilor REGIO!

 

Lasă un comentariu