Conferinţa media - 2020

Distribuie pe:

Prima conferinţa de acest fel a avut loc la Bucureşti, la începutul acestei luni, conferinţă organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, în parteneriat cu Uniunea audiovizuală din zona Asia-Pacific. Despre rolul conferinţei de la Bucureşti, care s-a desfăşurat timp de două zile, preşedintele director general Ovidiu Niculescu, spunea: „Mediile prin care se emite semnalul radio este cel al anilor pe care îi trăim. Semnalul radio, deci conţinutul care este foarte important, vine pe telefon, vine pe tabletă, vine pe aplicaţii, vine pe orice mediu pe care oamenii îl folosesc."

Această conferinţa, spunea Ovidiu Niculescu, „va aduce un plus de concurenţă pentru adaptarea audiovizualului la realitatea în continuă schimbare."

Uniunea audiovizualului din zona Asia-Pacific are o audienţă de 4 miliarde de ascultători şi telespectatori. Diversitatea la care este expus acest continent obligă factorii de media să acţioneze local, dar să aibă o viziune globală. Unul din punctele forte ale media este acela de apărător al democraţiei, spunea Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Ea trebuie să lupte pentru aplicarea legii drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. Despre rolul Radio România, ministrul Bogdan Aurescu spunea: „Organizarea evenimentului din aceste zile arată importanţa pe care Radio-România o are pe plan extern, proiectele pe care Radio România le-a pornit până acum sunt proiecte de succes".

Lasă un comentariu