Știință și... Religie

Distribuie pe:

„O creatură inteligentă nu se conduce prin strigăte și bătăi, ci cu rațiune. Dacă nu se va face așa, insulta cade și asupra lui Dumnezeu, căci deopotrivă a făcut pe toți după chipul și asemănarea Sa, iar lucrurile omenești se vor umple de teamă și neliniște".

Comenius (1592-1670), filosof, gramatician și pedagog ceh. S-a ocupat întreaga viață de perfecționarea metodelor pedagogice. Opera sa îl face să fie considerat părintele educației moderne. A realizat o delimitare a pedagogiei ca un sistem de sine stătător care studiază educația. A abordat toate problemele importante ale pedagogiei legate de metodă, conținuturi, de ideal, ajungând la concluzia că pedagogia elaborează niște norme care se exprimă prin principii didactice. A elaborat 27 de principii didactice, dintre care cel mai important este „principiul instituției ". A afirmat că „VIAȚA E O ȘCOALĂ". Data sa de naștere, 28 martie, este comemorată în Cehia și Slovacia prin „Ziua profesorilor".

Autor de citate:

„Un om cu cunoștințe dar needucat este ca un inel de aur pus în botul unui porc".

„Nimic nu se învață, decât învățând".

„Uneori este necesar a aplica și pedeapsa, pentru ca exemplele și povețele să fie primite cu mai multă atenție".

***

„Nu vă faceți griji că nu aveți cuvintele potrivite, faceți-vă griji că nu aveți inimile curate. Dumnezeu nu caută la elocvența voastră, ci doar la onestitatea voastră".

Max Lucado (1955-), autor, scriitor, predicator din Texas-America.

A scris peste 50 de cărți și peste 80 milioane de copii tipărite. Este autor de betselleruri. Unele din cărțile lui au primit „Medalia de aur" la anumite concursuri, și au fost vândute în peste 3 milioane de exemplare.

***

„Dumnezeu este drept și acționează întotdeauna pentru binele tău suprem".

Bob Proctor, considerat unul din cei mai importanți mentori și profesori al Legii Atracției. Se ocupă de peste 40 de ani de dezlănțuirea adevăratului potențial al minților oamenilor din toată lumea. Este considerat ca profesorul de necontestat în ceea ce privește îmbunătățirea modului de viață prin schimbarea modului de a gândi. Când vine vorba despre sistematizarea vieții nimeni nu-l poate devansa pe Bob Proctor.

Autor de citate.

„Credința în Dumnezeu reprezintă piatra de temelie pe care ne putem construi realizările de-a lungul întregii noastre vieți".

„Credința este veriga de legătură între Dumnezeu și noi înșine, implicit cea mai prețioasă posesiune a noastră".

Dumnezeu se exprimă întotdeauna perfect. Aparențele imperfecțiunii nu apar decât ca urmare a modului nostru individual sau colectiv de a gândi".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu