PĂRINTELE CONSTANTIN NECULA A CONFERENȚIAT LA REGHIN

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 6 martie a.c, în municipiul Reghin, în sala mare de evenimente “Monte Carlo”, a avut loc un eveniment cultural deosebit: conferința cu tema “Taina Ortodoxiei”, susținută de pr. prof. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, consilier misionar-pastoral și de imagine al Arhiepiscopiei Sibiului. La evenimentul organizat de către Protopopiatul Ortodox Reghin, Centrul Cultural-Catehetic Sfânta Ecaterina Iernuțeni, Filantropia Ortodoxă - Filiala Reghin, au participat peste 1.000 de persoane de toate vârstele, care cu bucurie și nerăbdare au adresat

Sfinției sale întrebări a căror răspunsuri au creat, ca de fiecare dată, o atmosferă caldă, aducând mângâiere, har și pace duhovnicească. Evenimentul a fost moderat de directorul Bibliotecii Municipale “Petru Maior”, dl. prof. dr. Florin Bengean care a prezentat, cu aleasă recunoștință, activitatea și personalitatea părintelui profesor Constantin Necula. În deschiderea conferinței, tânăra interpretă Ioana Maria Romonți, a cântat frumoase și alese pricesne.

În prelegerea sa, intitulată sugestiv “Taina Ortodoxiei”, părintele Constantin Necula a vorbit despre “Miracolul Învierii ca Taină a Ortodoxiei”, cât și despre urcușul duhovnicesc și importanța postului - “Postul înseamnă întâlnirea cu foamea după Dumnezeu, dar și a sătura pe celălalt de dragostea ta”, îndemnând credincioșii ca postirea să fie valorizată pentru Împărăția lui Dumnezeu. La eveniment au participat prin implicare activă pr. protopop Valentin Vârva care, prin cuvinte alese, a îndemnat credincioșii să prețuiască timpul și să se bucure de roadele înfrânării și rugăciunii din această perioadă frumoasă a postului, pr. prof. dr. Dorin Chiorean - inspector de religie, pr. Dimitrie Gherman, dna primar a municipiului Reghin, Maria Precup, precum și alte oficialități, preoți și profesori din municipiul Reghin și nu numai. Evenimentul a fost difuzat de televiziunea locală Ardeal Tv din Reghin.

Lasă un comentariu