Clădirile noi din Franța din zonele comerciale sunt obligate să aibă plante sau panouri solare pe acoperiș

Distribuie pe:

Franța a adoptat o nouă lege de mediu care obligă ca pe toate clădirile noi din zonele comerciale proprietarii să își pună panouri solare pe acoperișuri sau să planteze pe ele verdeață.

Guvernul francez a explicat că nu a dorit să impună o lege care ar fi adus costuri suplimentare prea mari constructorilor și beneficiarilor, deoarece aceasta ar putea avea efecte negative asupra economiei, legea este un pas pozitiv important și concret înspre un oraș mai verde, consideră James Watson, CEO al European Photovoltaic Industry Association, citat de CBSNews. „Avem atât de multe acoperișuri nefolosite în oraș, în prezent, încât fotovoltaicele sunt soluția perfectă pentru a le exploata la maxim, având în vedere că acestea se pot integra ușor în peisajul urban", mai spune acesta.

Punerea în practică a acestei legi va reduce costurile energiei, spun inițiatorii săi. Alte avantaje vor fi posibilitatea colectării apei de ploaie sau oferirea de adăposturi pentru păsările din oraș, precum și reducerea folosirii aparatelor de aer condiționat.

Studii științifice au arătat că acoperișurile verzi reduc, totodată, fenomenul de creștere a temperaturilor, vara, în zonele metropolitane.

Pe termen lung, noua lege franceză va ajuta la rezolvarea unor probleme de mediu și, totodată, încurajează energiile regenerabile.

 

Lasă un comentariu