Drum bun, pe traseul Nandra-Bichiș-Ozd!

Distribuie pe:

Consilierii județeni au aprobat, la sfârșitul lunii trecute, documentația tehnico-economică și indicatorii aferenți investiției în valoare de aproximativ 545.000 de euro pentru reabilitarea unui tronson din Drumul Județean DJ 153F int. DJ107G Nandra-Bichiș-Ozd, situat pe teritoriul administrativ al comunei Bichiș, aflat în administrarea Consiliului Județean Mureș.

În expunerea de motive ce a stat la baza adoptării acestei decizii, se arată că tronsonul, care asigură accesul spre localitățile Nandra, Bichiș, Gâmbuț și Ozd, cu o lungime reală de 1,140 km, este pietruit și are un traseu cu sinuozitate accentuată. Lățimea lui variază între 5 și 6 metri, iar stagnarea apelor meteorice pe platforma drumului a dus la degradarea continuă a suprafeței de rulare și a acostamentelor, iar șanțurile și podețele sunt înierbate și colmatate.

În cadrul lucrărilor prevăzute în proiect, apa provenită din precipitații va fi colectată în șanțuri trapezoidale de pământ, în afara localității, respectiv acoperite cu dale din beton, în localitate. Podețele vechi vor fi înlocuite și vor fi completate cu trei podețe noi, iar pentru a evita pătrunderea noroiului pe carosabilul drumului județean, cele 5 drumuri laterale vor fi balastate și impermeabilizate.

Pentru siguranța circulației, vor fi executate lucrări de semnalizare rutieră, prin aplicare de marcaje și indicatoare. De asemenea, vor fi reduse cheltuielile de exploatare a autovehiculelor, va fi substanțial diminuată poluarea fonică, precum și poluarea apei și a aerului.

Nu în ultimul rând - apreciază specialiștii - zona va deveni mai atractivă pentru investitorii autohtoni și străini.

Durata investiției este estimată la patru luni, proiectul fiind în curs de obținere a avizelor necesare.

 

Lasă un comentariu