Schimbarea climei favorizează terorismul!

Distribuie pe:

Potrivit raportului „Schimbarea climatică, o evaluare a riscurilor", realizat de oameni de știință, analiști politici și experți în riscuri financiare și militare, viitorul omenirii este sumbru.

„Odată cu creșterea nivelului mărilor, suprafața zonelor de producție agricolă și de locuit se va restrânge, ceea ce favorizează conflictele, îndeosebi în regiunile deja instabile, ca Orientul Mijlociu și Africa.

Lipsurile alimentare și scăderea rezervelor de apă provocate de încălzirea climei riscă să ducă la mari migrații de populație, dezorganizarea statelor și favorizarea terorismului.

Înregistrând o încălzire planetară medie de 0,8 grade Celsius de la revoluția industrială, planeta se confruntă cu mari probleme. O schimbare climatică mai importantă va determina imense riscuri pentru securitatea națională și internațională, pentru că împuținarea apei potabile și a terenurilor cultivabile va deveni sursă de conflict.

Actuala problemă a refugiaților în Europa va părea nesemnificativă față de imensele mișcări de populație ce vor fi determinate de viitoarele dezastre climatice. În anumite regiuni, migrațiile ar putea deveni mai degrabă o necesitate decât o opțiune, iar acestea se vor produce la o scară nemaivăzută până în prezent.

Schimbarea climatică va exercita o presiune destabilizatoare asupra mai multor regiuni și țări în același timp, va reduce capacitățile de intervenție ale guvernelor și va lăsa fără administrație teritorii întregi. Acest vid de putere va favoriza apariția unor grupuri teroriste, care vor recruta ușor adepți din rândul populației marginalizate și sărăcite", arată recentul raport, elaborat de peste 40 de experți și destinat să ajute guvernele în alegerile viitoare pe care le fac. 

Lasă un comentariu