Un consilier local din Corunca solicită sprijinul parlamentarilor mureșeni, în dispută cu „colosul" ROMGAZ

Distribuie pe:

Către,

Domnii senatori: Cristian Chirteș, Aurel Horea Soporan, Novak Csaba.

Domnii deputați: Doru Oprișcan, Marius Pașcan, Lavinia Abu Ambra.

Subsemnatul Cheșa Daniel, în calitate de consilier local în cadru CL Corunca, jud. Mureș, prin prezenta, vă sesizez următoarele:

Între Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Corunca și SNGN Romgaz SA persistă o situație litigioasă începând cu anul 2014 datorită refuzului Romgaz Sucursala Târgu Mureș de a elibera un aviz favorabil pentru asfaltarea unor porțiuni de drum public situat pe raza comunei Corunca.

Consiliul local Corunca a aprobat încă din anul 2013 proiectul de modernizare a 3,5 km de drumuri comunale din zona Vatman. Două porțiuni de drum sunt tranzitate de o conductă ce aparține SNGN Romgaz. Din acest motiv Romgaz refuză eliberarea unui aviz pentru asfaltarea acelor porțiuni de drum.

Este inadmisibil ca o societate comercială să boicoteze o investiție publică realizată din banii contribuabililor comunei Corunca, doar din dorința acestei companii de stat de a nu efectua cheltuieli suplimentare care le-ar reduce profitul. SNGN Romgaz exploatează milioane de mc de gaz din subsolul comunei Corunca fără ca riveranii să beneficieze de vreun folos sau cotă din revedențe. Folosesc zeci de ani în mod gratuit aceste drumuri cu autovehiculele utilizate la foraj sau mentenanță infrastructurii de sonde și conducte. În shimb proprietarii de terenuri și imobile din Corunca au parte de restricții din cauza sondelor și conductelor de gaz.

Au trecut trei ani de când riveranii din zona Vatman își distrug mașinile și inhalează praf din cauza refuzului nejustificat al unei societăți de stat să reglementeze traseul unor conducte ce afectează regimul juridic și economic al terenurilor publice ori private aflate în vecinătatea lor.

Vă rog să ne acordați sprijinul în soluționarea acestei situații nefirești ce afectează sute de locuitori ai comunei Corunca.

Din poziția dumneavoastră de înalți demnitari puteți trage mai multe semnale de alarmă asupra unor nereguli care afectează cetățenii mureșeni ale căror interese domnia voastră le reprezentați în Parlamentul României.

Ținând cont de devotamentul de care ați dat dovadă până în prezent față de cetățeni, îmi exprim speranța că ne veți sprijini și de această dată, motiv pentru care vă mulțumesc anticipat.

În data de 31.10.2017 în cadrul ședinței de consiliu local va avea loc o dezbatere publică între membrii CL Corunca, primar și reprezentanții Romgaz pe acest subiect.

 

Cu respect, Daniel Cheșa, consilier local

Lasă un comentariu