În pas cu moda

Distribuie pe:

S-a abătut canicula peste ţară şi parlamentarii au plecat în vacanţă, nu cumva să-i prindă căldurile la locul de muncă, ştiut fiind că disconfortul termic dăunează grav sănătăţii, ca să nu mai vorbim de indicele temperatură-umiditate; acest indice, efectiv, îţi bagă boala în oase, după cum am aflat de la un specialist în de toate, care continuă, cu încăpăţânare, să ne salute cu „vă pup pe suflet". (Nu, mersi.)

Pentru a evita aceste neajunsuri, în graba mare, deputaţii şi senatorii şi-au lăsat marafeturile în camerele de hotel din Capitală, în loc să şi le ducă la domiciliu, aşa că pe parcursul verii, cazarea lor va fi achitată, în bună regulă, ea costând, per total, aproape opt sute de mii de euro.

…Apoi, ce să zici? Ei să se simtă bine, să-i ştim mulţumiţi. De exemplu, nu putem decât să ne bucurăm că, uite, dna senator Vasilica Miron, căreia nu-i ajungeau banii pentru haine şi coafor, şi-a mai revenit din criza financiară, şi-a împrospătat şi adaptat toaletele şi a dat o fugă până în Indonezia, unde a vizitat diverse obiective culturale şi s-a fotografiat alături de o pumă, cu următoarea explicaţie foto: „Viaţa este minunată dacă nu te temi de ea". În sensul că dânsa nu se teme nici de viaţă, nici de pumă.

În sfârşit… Bine că nu-i mai vedem pe aceşti truditori legislativi până, hăt, în septembrie.

…Aşa că ne putem ocupa şi noi de subiecte mai vesele, mai lejere, mai adecvate sezonului, ce atâta încrâncenare şi obidă?

De modă să vorbim căci, vorba unui înţelept, „moda nu face politică şi este nepărtinitoare". Pe de altă parte, după spusele celebrei Coco Chanel, moda e făcută pentru a se demoda, aşa că n-om umbla, vara asta, îmbrăcaţi şi pieptănaţi ca în secolul trecut.

Aşadar, ce zic „hair-styliştii" şi „designerii"? Ei zic că se poartă „frizurile asimetrice", „stilul sport-elegant", sacoul de damă cu croială masculină, rochii din plasă, cu talia mai jos sau mai sus, ori sacou şi fustă peste pantaloni, aşa că, dacă ţi se arată o petrecere la ceas de noapte, nicio problemă: scoţi fusta din poşetă, o pui peste pantaloni şi gata eşti. Ce rost mai are să te duci acasă, să te schimbi? În materie de costume de baie, se poartă cele întregi sau în două piese, cum doriţi, numai să fie cu motive florale mari, dar se poate şi cu motive geometrice (mici). Numai că, atenţie, franjurii au ieşit din modă (ca şi amantul latino), iar chiloţii trebuie să fie neapărat „în stil brazilian", adică - explică designerii - să nu fie „nici tanga, nici normali". Asta, dacă doamnele vor să facă senzaţie pe plajă. Dacă nu vor să facă senzaţie pe plajă, treaba lor, n-au decât să apară cu paraşutele roz-bombon şi cu „mânecuţă", ale străbunicii.

În principiu, deci, se poartă orice şi orice peste orice: fusta peste pantaloni, izmenele peste blugi, sutienul peste taior, tricoul peste frac, slipul peste costumul de serviciu, maieul peste cămaşă etc.

…Fiindcă moda de schimbă în ritm vioi, abia dacă poţi să ţii pasul cu ea. Numai „prostia e la modă în orice anotimp", după cum iarăşi, bine zicea un înţelept.

În orice caz, am luat aminte: renunţăm la „franjuri" dacă nu vrem să ne râdă lumea pe plajă! Bine că s-au demodat, altminteri, dna. senator Vasilica ar fi riscat s-o înhaţe puma de franjuri, acolo, în Indonezia, de s-ar fi zguduit facebook-ul de spaimă. Nici nu-i bine de vorbit…

Lasă un comentariu