CUM SUNT FURAȚI, ÎN STATISTICI, ROMÂNII ARDELENI (V)

Distribuie pe:

“Transilvănismul nu este o găselniță nouă. Este un proiect mai vechi, menit a sparge unitatea națiunii și a destructura astfel România, care dealtfel tot se regionalizează și apoi se globalizează. Mai putem spune că transilvănismul este o amplă acțiune de persuasiune asupra românilor ardeleni pentru a-i convinge că sunt superiori “sudiștilor” și că trebuie să se rupă de aceștia (maghiarii oricum sunt superiori tuturor). Acest curent antiromânesc face parte dintr-o vastă campanie propagandistică dirijată și finanțată în bună parte din exterior” (Prof. univ. dr. Gelu Neamțu, cercetător științific la Institutul de Istorie “George Barițiu” din Cluj).

Unii frați de-ai noștri, din Transilvania, au aere de superioritate față de frații noștri din Vechiul Regat, care - cu multe sacrificii - au reușit, în cele două războaie mondiale, să elibereze Transilvania de sub robia milenară maghiară! Fără aceste sacrificii, astăzi toți locuitorii din Transilvania istorică, din Crișana, Maramureș și Banat, am fi fost maghiarizați complet. Aerele lor, așa cum rezultă din tabelul de mai jos, provin din credința falsă că ei ar fi mai civilizați, mai educați, ceea ce le-ar conferi “automat” o “superioritate” față de ceilalți români - în numele căreia ar fi “îndreptățiți” să viseze la o Transilvanie... independentă! Visul lor, în acest conclav de anarhie generalizată pe mapamond, nu ar fi însă o soluție benefică demnității naționale, românești, pentru că s-ar ajunge în situația ca, în momentul următor, “pasul” ar fi ca Ungaria, jubilând, să anexeze Transilvania chiar dacă, de formă, ar avea loc câteva “proteste” ale unor țări!

Iată, stimați cititori, câteva date puse de noi la dispoziția celor care, dezinformând opinia publică în legătură cu așa-zisa supremație a intelectualismului românilor ardeleni: clasamentul absolvenților cu doctorat și masterat ne arată că Transilvania este, cu 115.997 persoane, pe locul II (pe locul I sunt Muntenia, Oltenia și Dobrogea - cu 159.393 absolvenți, iar pe locul III este Moldova - cu 50.328), iar cel al absolvenților cu diplomă de licență indică aceeași ordine: pe locul I este Muntenia, Oltenia și Dobrogea (cu 1.068.244 absolvenți), pe locul II este Transilvania (cu 702.477), iar pe locul III este Moldova (cu 309.309)...

În concluzie, civilizația umană nu se măsoară în “aere de superioritate” (iată, nefondate), ci în Iubire... Iubire, de frați, cu tot ce înseamnă Neam Românesc!

Lasă un comentariu