ASA a preluat șefia Ligii 1! Vicecampioana umilește pe Astra în derby-ul european al rundei!

Distribuie pe:

Duminică seara, în a doua etapă a Ligii 1, Astra Giurgiu a suferit o înfrângere umilitoare. Echipa lui Vasile Miriuță, ASA Târgu-Mureș, a învins cu 5-1 în deplasare formația Astra. Târgmureșenii au controlat autoritar jocul și au înscris aproape de câte ori au vrut în poarta lui Lung jr.. Pentru ASA au marcat Gabi Mureșan în minutul 7, Jazvici - 12' și 40', Axente - 77', Manolov - 89'. Singurul gol al Astrei a fost reușit după o gravă eroare de portar, de Budescu în minutul 24.

Vasile Miriuță exultă: „Am jucat senzațional! Banii contează peste tot. Se vor rezolva problemele. Sunt foarte bucuros și le mulțumesc jucătorilor. A fost un joc aproape perfect. Ei sunt actorii, eu i-am ajutat cât am putut. Suntem pe un drum bun și sper să o ținem tot așa. În ce îl privește pe Filip Jazvici, o spun că îl știam de la CFR, aveam nevoie de jucători agresivi, pentru că acesta e stilul meu. Înainte de meci, mă gândeam că și un egal e bun, victoria este excelentă. Nu mor caii când vor câinii. Ne-au cântat prohodul toți când am avut probleme, dar uite că ne-am revenit și am jucat senzațional. Contează banii peste tot. E munca noastră. Nu vor fi probleme. Șefii vor face tot posibilul pentru a nu avea probleme", a declarat tehnicianul lui ASA, Vasile Miriuță.

Bogdan Mara, președintele celor de la ASA, a afirmat că principalul obiectiv al târgumureșenilor este, în primă fază, clasarea în primele șase echipe, adică accesul în play-off și a explicat de ce tot Steaua este favorită la titlu. „Noi nu ne luptăm la campionat momentan. Steaua a cumpărat jucători pe 500.000 - 600.000 - 700.000 de euro, fotbaliști de valoare, noi avem jucători liberi de contract și pe bani puțini. Noi ne vom lupta, ca și până acum, ne vom juca șansa meci de meci și dacă vom avea un culoar bun vom vedea. Obiectivul nostru este acela de a ne califica în play-off, după care tot ce vom obține va fi binevenit. Vrem mai întâi să omogenizăm echipa, după care vom putea vorbi de mai multe lucruri", a spus Mara.

Oficialul vicecampioanei, care este în acest moment lider al Ligii 1, datorită unui golaveraj mai bun față de al Stelei, apreciează creșterea de formă a roș-albaștrilor din ultimele două partide. „Steaua n-a avut un început extraordinar, dar a bătut în deplasare în preliminariile Champions League, apoi s-a impus de o manieră categorică la Severin, cu Pandurii, a început să joace mai bine. Steaua este o echipă valoroasă, cea mai bună de la noi, cu jucători de valoare, este principala candidată la titlu sezonul acesta, fără drept de apel", a conchis Mara.

Pentru ASA Târgu-Mureș au evoluat: Stăncioiu - Golanski, Lopez Ivan, Bejan, Balic - G. Mureșan, Gorobsov - Louis Pedro (Velayos 68'), Jazvici, Brandan (Manolov 66') - Axente. Rezerve: Viciu, D. Bucșa, Hanca, Jurado, R. Stoica.

Rezultate consemnate în etapa a II-a, Liga 1: Concordia - CSMS Iași 0-1, Dinamo - CSU Craiova 1-0, Petrolul - FC Voluntari 1-1, Pandurii - Steaua 0-3, CFR Cluj - ACS Poli Timișoara, 1-0 și Astra – ASA Tg.-Mureș 1-5. Ieri: FC Botoșani - Viitorul, ora 21.00, (după închiderea ediției).

În următoarea etapă, a III-a, Liga 1, formația ASA va întâlni vineri, 24 iulie, de la ora 21.00, pe Stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș, echipa Concordia Chiajna.

Lasă un comentariu