Dascăli mureşeni: CLAUDIA TARCISIA TĂMAŞ

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 1 iulie 1970, în Târgu-Mureş. Părinţii au fost muncitori, bunicii şi străbunicii au fost dascăli. Are un fiu care a terminat Liceul Vocaţional de Artăşi profesează ca designer.

În anul 1988 a absolvit şi susţinut examenul de bacalaureat la Liceul ,,GheorgheŞincai" din municipiul Târgu-Mureş. A absolvit, în anul 2001, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureş. În anul 2005 a obţinut diploma de absolvire pentru Cursul post universitar de ,,Profesor de sprijin", la Universitatea ,,Babeş-Bolyai", din Cluj-Napoca. În anul 2004, a absolvit ,,Modulul pedagogic - Psihologia educaţiei, Pedagogie, Management educaţional", la Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu. A urmat şi absolvit mai multe cursuri de specialitate şi perfecţionare, ultimul fiind Masteratul în Psihodiagnostic, Consiliere şi Psihoterapie susţinut la Universitatea ,,Dimitrie Cantemir".

În anul 1988 este angajată la Intreprinderea ,,Electromureş" Târgu-Mureş, ca mecanic, până în anul 1994. În perioada 1996-2003 este educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 14, din Târgu-Mureş. Între anii 2003 - 2015 este profesor psihopedagog şi coordonator al Comisiei de proiecte nr. 1. Între anii 2012 - 2015, este preşedinte şi coordonator de programe de dezvoltare, pentru Asociaţia „Şanse Pentru Toţi".

În anul 2011 a obţinut gradul didactic II la Universitatea ,,Babeş-Bolyai" din municipiul Cluj-Napoca.

În anul 2010 obţine Premiul Special şi o Menţiune pentru două lucrări realizate de copiii cu dizabilităţi, la Concursul interjudeţean de colaj, montaj, pictură, intitulat „Vis de copil", din Alba-Iulia;

În anul 2011, Premiul I obţinut pentru coordonarea unei lucrări de colaj-pictură, realizată de un elev cu dizabilităţi pentru Concursul naţional „Flori de Mai", la Oradea, şi Premiul III obţinut pentru coordonarea unei lucrări de colaj-pictură, realizată de un elev cu dizabilităţi, pentru concursul naţional „Vis de copil", Alba-Iulia, ediţia a II-a.

Între anii 2010 - 2013 este Asistent manager în cadrul proiectului ,,Descopăr frumosul din mine", ediţiile I, II şi III, proiect iniţiat de Asociaţia „Şanse Pentru Toţi", pentru elevii din CSEI Nr.1, Târgu-Mureş, în parteneriat cu Teatrul ,,Ariel", Asociaţia „Actus Dramatikus", Asociaţia Sportivă Club ,,Together Dance"

În anul 2012 obţine Premiul I Internaţional şi Medalia republicană, oferită din partea preşedintelui Italiei, la Festivalul Internaţional Şcolar, ediţia a X-a, San Nicandro Garganico, Italia, obţinut de 7 elevi cu dizabilităţi, în cadrul proiectului ,,Descopăr frumosul din mine", ediţia a II-a. Copiii au prezentat pe scena concursului o fantezie coregrafică.

În anul 2013 obţine Premiul I Internaţional la Festivalul Internaţional Şcolar, ediţia a XI-a, San Nicandro Garganico, Italia, obţinut de 7 elevi cu dizabilităţi in cadrul proiectului ,,Descopăr frumosul din mine", ediţia III. Copiii au prezentat pe scena concursului o fantezie coregrafică.

În anul 2014 în luna decembrie, a câştigat şase Menţiuni la Concursul interjudeţean ,,Inimi pentru inimi", Premiul I Internaţional şi Premiul de Popularitate la Festivalul Internaţional Şcolar, ediţia a XII-a, San Nicandro Garganico, Italia, obţinut de 6 elevi cu dizabilităţi în cadrul proiectului ,,Descopăr frumosul din mine", ediţia IV-a.

S-a preocupat permanent de: Depistarea, susţinerea şi afirmarea talentelor în domeniul artei, ştiinţei şi sportului, crearea unor ateliere de educaţie prin artă, sport şi explorare în care copiii au posibilitatea de a găsi noi forme de exprimare; Crearea contextului potrivit pentru facilitarea procesului de dezvoltare a abilităţilor de relaţionare interpersonală; Dezvoltarea personală a copiilor prin utilizarea formelor de manifestare artistice, sportive şi altele; Sensibilizarea comunităţii la problemele copiilor cu dizabilităţi; Valorizarea copiilor cu dizabilităţi implicaţi în proiect, inclusiv prin participare ca protagonişti la expoziţii şi spectacole.

A primit salariu de merit din anul 2006 până în 2009, când a fost sistat de Ministerul Învăţământului de la acea vreme. A profesat, până în prezent, 18 ani în învăţământ, din care 7 ani în învăţământul preşcolar şi 11 ani în învăţământul special. A fost profesor suplinitor în toţi aceşti ani, deoarece nu există derogări de la metodologie prin care un cadru didactic să poată deveni titular prin rezultatele deosebite în activitatea cu copiii, iar ,,talent în memorarea kilometrilor de bibliografii pentru examen de titularizare nu am", susţine dânsa cu umor.

 

Lasă un comentariu