BEREA REDUCE RISCUL DE HIPERTENSIUNE

Distribuie pe:

Oamenii spanioli de ştiinţă de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, citaţi de descopera.ro, susţin că berea, consumată în cantităţi moderate, reduce riscul de hipertensiune.

„Concluziile studiului nostru arată că ingredientele naturale ale berii sunt, în mod semnificativ, asociate cu o reducere a riscului cardiovascular şi cu o îmbunătăţire considerabilă a controlului tensiunii arteriale, cu condiţia ca berea să fie consumată cu moderaţie.

Alt avantaj al consumului moderat de bere în cazul persoanelor hipertensive constă în slaba cantitate de sodiu, în contextul în care majoritatea studiilor ştiinţifice demonstrează relaţia dintre creşterea tensiunii arteriale şi consumul de alimente cu un înalt conţinut de sare.

Recomandările noastre pentru pacienţii hipertensivi includ, pe lângă consumul moderat de bere, extinderea activităţilor fizice şi efectuarea unor exerciţii fizice moderate, timp de cel puţin o jumătate de oră, între cinci şi şapte zile pe săptămână.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml pe zi pentru bărbaţi şi 330 ml pe zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%", explică specialiştii spanioli. 

Lasă un comentariu