Pe caniculă… „Crezi că ştii ce bei?"

Distribuie pe:

Un reputat nutriţionist (prof. dr. G.M.), în volumul „Crezi că ştii ce bei?", ne avertizează că: „În zilele caniculare, cu umiditate scăzută, hidratarea se face cu apă sau ceaiuri şi tizane calde şi nu cu apă şi băuturi industriale cu gheaţă, deoarece acestea pot produce şoc termic şi stres digestiv, vasoconstricţie periferică etc. Urmări mai severe pot avea copiii, vârstnicii, suferinzii de boli cardio-vasculare şi cerebro-vasculare", avertizează autorul volumului.

Potrivit specialistului, la vreme de caniculă este bună apa minerală naturală (mineralizaţie 1.000-1.500 mg săruri la litru, bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu).

Autorul volumului „Crezi că ştii ce bei?" ne mai avertizează că sucurile industriale din legume şi fructe pasteurizate, băuturile alcoolice, excesul de cafeină, băuturile energizante nu hidratează, dimpotrivă „ne spoliază de nutrienţi esenţiali şi, în final, ne îngraşă."

Cât despre necesarul zilnic de apă al unui om, în condiţii de temperatură, umiditate şi efort fizic normal, specialistul ne spune că acesta se calculează înmulţind greutatea corporală cu 30-35 ml apă pentru fiecare kilogram de greutate. De exemplu, o persoană care are 70 de kilograme va bea 2,1 - 2,4 litri zilnic (70X30-35).

Lasă un comentariu