Prinţul Charles: „Transilvania deţine cheia salvării planetei"

Distribuie pe:

Prinţul Charles al Marii Britanii este de părere că oamenii au exploatat mediul înconjurător, fără a pune nimic înapoi în natură, şi consideră că Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Vorbind despre biodiversitate şi comunităţile rurale, prinţul el însuşi pasionat de agricultură, a spus că „trebuie pusă o valoare economică pe ceea ce ne dă natura": „Pentru sute de ani, am dat natura la o parte şi am exploatat, am luat, nu am pus nimic înapoi. Şi ne imaginăm cumva că suntem separaţi de natură, că doar există altundeva, că o poţi exploata", susţine prinţul Charles.

Acesta a cumpărat şi a renovat proprietăţi în Transilvania, după ce s-a îndrăgostit de această regiune în urmă cu 20 de ani.

În interviul său, pentru BBC Radio 4, preluat de Mirror, moştenitorul tronului britanic spune că vrea să conserve mediul pentru nepoţii săi şi ai altor oameni şi susţine că biodiversitatea ar trebui pusă în centrul agriculturii. El susţine că „vechile tipare de viaţă" din Transilvania ar trebui păstrate, dând exemplul cositului fânului şi al oamenilor care au una sau două vite.

„Micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru menţinerea siguranţei alimentare. Nu poate fi totul făcut de către corporaţii gigantice. Unele dintre ele încearcă, însă multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultură sau de comunităţile rurale", mai spune fiul reginei Elisabeta a II-a.

Acesta explică astfel motivele pentru care a decis să opteze pentru o abordare ecologică a agriculturii, „deoarece acea abordare menţine atât de multe lucruri care sunt vitale pentru supravieţuirea noastră pe termen lung".

Lasă un comentariu