PENSIONARII AR PUTEA BENEFICIA DE A 13-A PENSIE

Distribuie pe:

Senatorul UNPR Constantin Popa anunţă pe pagina sa de Facebook iniţierea unui act normativ privind acordarea celei de a 13-a pensii pentru pensionarii cu o pensie mai mică decât salariul mediu brut pe economie (2.415 lei, în prezent).

„Din cei 5,8 milioane de pensionari, 5,2 milioane au indemnizaţii sub 1.500 de lei. Deocamdată, proiectul este în lucru şi urmează să fie depus la Camera Deputaţilor la începutul noii sesiuni parlamentare, respectiv la 1 septembrie 2015.

A 13-a pensie este un proiect care a pornit de la realitatea zilelor în care trăim. Observăm cu toţii că în perioada sărbătorilor, pensionarii se confruntă cu adevărate dificultăţi economice. La cheltuielile pe care le au cu utilităţile, se mai adaugă şi cele privind procurarea produselor specifice sarbătorilor, de Crăciun sau pascale. Sper ca iniţiativa mea să fie împărtăşită de cât mai mulţi colegi şi aştept ca, în urma dezbaterilor pe acest subiect, să găsim cea mai bună formulă prin care să îi ajutăm pe vârstnicii din ţara noastră", scrie iniţiatorul proiectului.

A 13-a pensie ar urma să fie acordată persoanelor cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie. Concret, persoanele care au o pensie sub salariul minim brut pe economie (1.050 lei) vor beneficia de o a 13-a pensie echivalentă cu o pensie lunară integrală, iar cei cu pensii între salariul minim brut pe economie şi salariului mediu brut pe economie (2.415 lei) vor beneficia de o a 13-a pensie echivalentă cu jumătate din pensia lunară. 

Lasă un comentariu