S-a constituit Filiala Mureş a Partidului România Unită

Distribuie pe:

Sâmbătă, 8 august 2015, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu- Mureş a avut loc şedinţa de constituire a Filialei Judeţene Mureş a Partidului România Unită (PRU), formaţiune politică având ca scop promovarea identităţii şi a valorilor naţionale, pornind de la doctrina naţional-democrată iniţiată şi susţinută de Nicolae Iorga, adaptată realităţilor şi provocărilor contemporaneităţii.

După prelegeri şi dezbateri privind evoluţia sistemului politic românesc în perioada postdecembristă şi necesitatea prezenţei naţionalismului în contextul politic actual, a fost prezentată componenţa biroului executiv interimar, care va activa până în toamna acestui an, când va avea loc conferinţa judeţeană de alegeri. Din partea conducerii centrale a partidului, la eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Dumitru Bădrăgan şi secretarul general adjunct, Alexandru Ursu.

Noua filială este cea de a 38-a organizaţie locală a PRU şi are structuri în 21 de localităţi mureşene, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare.

Biroul executiv al filialei este format din 15 persoane, avându-l ca preşedinte pe tânărul de 22 de ani, Daniel-Răzvan Biro, student la Istorie - Ştiinţe politice, şi cel mai tânăr lider al unei formaţiuni politice din România.

PRU propune „o echipă tânără, care crede în România şi în valorile ei, precum şi o alternativă la toată clasa politică de după 1990". „Vrem să oprim votul asistat social şi depopularea României de către partidele-căciulă, purtate la stânga şi la dreapta eşichierului politic", a sintetizat vicepreşedintele PRU, şi membru fondator, Dumitru Bădrăgan. Referindu-se la tipul de naţionalism promovat de formaţiunea sa politică, preşedintele Răzvan Biro a ţinut să precizeze că „nu avem nicio problemă cu existenţa altor culturi, atâta timp cât nu ni se impun nouă, în ţara noastră, şi cât timp nu atentează la identitatea noastră naţională".

Lasă un comentariu