Cum se rezolvă criza ungară în trei paşi

Distribuie pe:

Rolul Executivului într-o criză nu este să facă declaraţii de bună intenţie, şi acelea întârziate, ci să ia măsuri. Iată cum se poate rezolva criza ungară, care durează nu de azi, de ieri, în trei paşi:

1. Retragerea de urgenţă a acreditării diplomatice ambasadorului Ungariei la Bucureşti, ceea ce echivalează cu expulzarea sa, acesta nefiind primul reprezentant al Budapestei în România care face declaraţii inacceptabile. Apoi, repetarea acestui gest până când Budapesta va înţelege să ne trimită diplomaţi, nu incitatori la autonomie teritorială.

2. Interzicerea accesului pe teritoriul României a tuturor politicienilor de la Budapesta care sunt cunoscuţi pentru faptul că vin în ţara noastră doar ca să dea mesaje împotriva suveranităţii statului român, cu Viktor Orban în frunte, neuitându-i pe Vona Gabor, pe Semjen Zsolt, pe Nemeth Zsolt şi alţii ca ei.

3. Izolarea UDMR pe scena publică, verificarea acestei mişcări anti-româneşti, dar şi a altor formaţiuni maghiare şi a activităţii ONG-urilor maghiare pentru acte de încălcare a Constituţiei şi desfiinţarea lor conform legii.

Până când nu se acţionează decisiv pentru îndepărtarea extremismului maghiar din România şi pentru respingerea oficială a avansurilor Budapestei, avem de a face doar cu bâlbâiala Ministerului de Externe şi a altor politicieni care au stat la masă cu cei despre care abia astăzi şi-au dat seama că au pofte necuvenite la adresa României.

 

Lasă un comentariu