Azi e zi de rugăciune

Distribuie pe:

O femeie credincioasă, care se ruga mereu, s-a gândit într-o zi: ce-ar fi să-şi numere rugăciunile? Şi pentru a ţine minte numărul rugăciunilor, a apelat la o metodă simplă. De fiecare dată când se aşeza în genunchi la rugăciune, punea într-un coş o nucă. Era stăpâna unei livezi cu nuci, aşa că avea la îndemână multe asemenea fructe cu care să-şi ţină socoteala rugilor.

Cu timpul, femeia a umplut mai multe coşuri în urma rugăciunilor sale. Era foarte mândră când le privea. Erau dovada credinţei ei arzătoare.

Într-o noapte însă, a visat un înger care i-a spus să schimbe metoda. Când avea să spună o rugăciune, să spargă o nucă din cele adunate, dar să înceapă cu coşul pe care l-a umplut cel mai de demult. Femeia a luat cuvintele îngerului ca pe sfatul lui Dumnezeu şi a făcut întocmai. Numai că, nucile pe care le spărgea erau toate seci!

Atunci şi-a dat seama, sărmana de ea, că timpul lăsase fructele fără miez, şi a înţeles că acelaşi lucru se petrecuse şi cu rugăciunile ei spuse doar pentru a fi contabilizate.

Pericolul acesta îl paşte, nu-i aşa, pe orice om care pune mai mare preţ pe formă decât pe fond.

La muţi ani tuturor celor ce-i poartă cu cinste numele Mariei, Maicii noastre Preacurate!

 

Lasă un comentariu