Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Vedeţi eu am avut totul în viaţă, cu adevărat totul. Bunul Dumnezeu mi-a dat de toate. Dacă mi se ia totul, Dumnezeu şi cu mine suntem chit". (Sunt cuvintele marelui artist de operă, LUCIANO PAVAROTI, înainte de a muri".

***

„Cea mai mare plecăciune după Dumnezeu, o fac publicului, pe care l-am iubit din tot sufletul".

***

„Dumnezeu m-a sărutat pe gât".

Luciano Pavaroti (1935-2007), celebru tenor de operă al secolului XX. A fost singurul cântăreţ de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.

S-a născut la Modena în nordul Italiei, şi a murit tot la Modena în urma unui cancer la pancreas. A debutat pe scena sălii de operă din Reggioe Emilia în anul 1961, cu aria lui Rodolfo din „La Boema" de Puccini. Pe 11 august 1999, Luciano Pavaroti a susţinut un concert extraordinar în aer liber, pe o scenă ridicată în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, având în program canţonete şi arii din opere. A susţinut ultimul său concert în februarie 2006, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, când a interpretat Nessum dorma.

Luciano Pavaroti s-a remarcat mai mult prin faimoasele concerte televizate „CEI TREI TENORI", fiind unul din cei trei care, alături de PLACIDO DOMINGO şi JOSE CARRERAS au făcut mult mai cunoscută muzica de operă. A fost recunoscut pentru filantropia sa, a adunat bani pentru refugiaţi, şi pentru Crucea Roşie, fiind adeseori premiat pentru activităţile sale filantropice. În anul 1988 a fost numit Cavaliere di Gran Croce Ordine al Merito della Republica Italia. La înmormântarea sa au participat: primul ministru al Italiei Romano Prodi, ministru culturii Francesco Rutteli, regizorul Franco Zeffireli, secretarul ONU Kofi Annan. Au mai participat şi cântăreţii: Raina Kabaivanska, care a interpretat Ave Maria din Otello de Verdi, cântăreţul Andrea Bocelli, Giani Morandi, balerina Carla Fracci, precum şi cei doi buni prieteni ai săi: Placido Domingo şi Jose Carreras.

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu