Delegaţie a Comisiei românilor de pretutindeni, în vizită în nordul Bucovinei

Distribuie pe:

O delegaţie a Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, condusă de Marcel Bujor, va efectua o vizită de lucru în nordul Bucovinei - Ţinutul Herţa, raionul Storojineţ şi Cernăuţi (Ucraina), în perioada 28 - 31 august, ocazie cu care vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai Administraţiei Regionale de Stat din Regiunea Cernăuţi, cu primarii români din raionul Herţa şi Storojineţ, precum şi cu un grup de parlamentari ucraineni.

Potrivit unui comunicat al Senatului remis marţi AGERPRES, membrii delegaţiei române vor participa la manifestările dedicate Zilei Limbii Române în data de 31 august şi vor dona cărţi în limba română şi computere.

Acţiunea de donare a volumelor de carte se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 şi are ca obiect dotarea bibliotecilor şcolilor româneşti din jurul graniţelor ţării, precizează sursa citată.

În cadrul acestui program, în septembrie 2014, au fost donate peste 4.000 de volume bibliotecii Liceului Mihai Eminescu, precum şi Universităţii de Stat din Comrat, Găgăuzia.

Lasă un comentariu