Verbul a imita, conjugat la toate timpurile gramaticale, sociale, politice şi militare posibile

Distribuie pe:

Ce înseamnă să imiţi chiar şi pe cei care fac şi oficializează lucrurile cele mai rele şi mai greu de imaginat de orice minte sănătoasă! Bunăoară, primii în lume au fost sovieticii, americanii, englezii şi francezii care aproape că i-au obligat pe germanii din DDR să împartă Berlinul în două părţi sensibil egale printr-un zid din beton armat. I-au urmat nord-americanii capitalişti şi yankei, cei care au ridicat, între ei şi unul din marele lor vecin sărac (după ce le-au luat, mai pe nimic, o ditamai imensă felie din ţară), un gard înalt de patru metri şi lung de 1.000 de kilometri. Respectiv, între SUA şi Mexic, în speranţa eliminării emigraţiei clandestine şi a traficului de droguri şi de persoane. N-a trebuit să treacă prea mult timp ca să facă acelaşi lucru statul militarizat Israel, separând Ierusalimul israelian de cel arab-palestinian. Şi tot israelienii sunt cei care şi-au extins zidul protector şi pe înălţimile Gollan, dotându-l nu numai cu senzori, ci şi cu camere de luat vederi, separându-se de sirieni. La fel, nord-coreenii, faţă de cei de acelaşi sânge şi comfesiune religioasă ca şi ei: sud-coreenii. Ţara acestora este „ajutată" tendenţios de bogaţii lumii să devină supra industrializată şi militarizată, având din belşug din toate trebuinţele. Numai că s-a dovedit a fi enervant de „obraznică" în a-şi „bombarda" vecinul cu propaganda spuselor prin microfoane şi difuzoare de sute de decibeli, dar în care nord-coreenii trag, când cu gloanţe, când cu rachete teleghidate adevărate.

Conjugând acelaşi nevinovat verb a imita la timpul prezent, Ungaria construieşte şi ea un astfel de gard protector, fiind pentru prima oară când, în această parte a Europei, o naţiune aflată în NATO şi în Spaţiul Schengen, se separă de un vecin de-al său. Respectiv, de Serbia, invadată de refugaţii din zonele conflictuale ale lumii arabe şi din nordul Africii. Nu, însă, la amploarea neînchipuit de mare şi de insuportabilă cu care sunt sufocate Grecia, Italia şi Macedonia, ţări care au o lungă frontieră maritimă, uşor accesibilă emigranţiei şi traficului ilegal de persoane, de droguri, de arme şi de terorişti.

Nu va curge multă apă nici pe Mureş şi nici pe Târnave, însă nici pe Dunărea Albastră secătuită de puţinătatea ploilor şi de „zgârcenia" izvoarelor, până când, ţară după ţară, îşi vor închide graniţele, uitând şi de Uniunea Europeană, şi de NATO, şi de Spaţiul Liberului Schimb, şi de Spaţiul Schengen, şi de ONU, şi de Tribunalul Internaţional de la Haga, şi de Crimeea, şi de Ucraina, şi de Transnistria prorusească, şi de Kosovo-ul proalbanez, şi de Pakistan, şi de Afganistan, şi de Irak, şi de Iran, şi de Gaza, şi de Palestina, şi de Israel, şi de Autonomia maghiarilor, secuilor şi ceangăilor români şi transilvăneni!

Vă reamintim că acest „Mare Deranj Universal al Omenirii" a început şi continuă numai şi numai din nebunia celor mari şi puternici ai acestei lumi ca nelumea! Cei care au ţinut şi ţin nestinsă scânteia războaielor şi conflictelor de toate felurile şi nuanţele! De altfel, mereu s-a simţit în aer şi în sufletele oamenilor fierbinţeala dogoarei celor Două Războaie Mondiale, prevestind sosirea celui din urmă! Presupusa Apocalipsă Biblică, regizată nu de sfintele credinţe într-un unic şi atotputernic Dumnezeu, este grăbită de nesăbuinţa căpcăunului de Om modern dezumanizat, nesătul în lăcomia lui şi nechibzuit în a fi bun la suflet, înţelegător, tolerant, darnic, iertător, iubăreţ, vesel, harnic, priceput…

Teamă mi-e că nu veţi mai apuca cui să reproşaţi că nu v-am spus, mai din timp şi, mult mai convingător, aceste triste adevăruri!

Al dumneavoastră, optimistul-pesimit,

Ioan Vulcan-Agniteanul ioan.vulcan@yahoo.ro

Tefoane: 0269.213238-0744.346705.

Lasă un comentariu