Locuinţa ideală pentru români? Apartamentul cu trei camere!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu realizat în 16 ţări de RE/MAX Europe, franciza de agenţii imobiliare, citat de Agerpres, reiese că un român consideră suficientă o locuinţă cu trei camere, de circa 75 metri pătraţi, în timp ce casa ideală pentru un european trebuie să aibă cel puţin 5 camere, fără a lua în calcul baia, bucătăria şi holurile, şi o suprafaţă medie de circa 131 de metri pătraţi. De exemplu, portughezii cred că ar avea nevoie de un spaţiu de 211 metri pătraţi, turcii consideră că 164 de metri pătraţi le-ar fi suficienţi, iar britanicii (cei mai puţin pretenţioşi) s-ar simţi confortabil chiar şi într-o locuinţă de 80 de metri pătraţi.

Pe lângă suprafaţă, studiul a identificat alte facilităţi pe care o locuinţă trebuie să le aibă. Pentru 59% dintre europeni este foarte important ca în locuinţă să existe o cameră de relaxare, unde nimeni să nu îi deranjeze, 58% sunt de părere că existenţa unui loc de parcare este foarte importantă, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesară. Jumătate dintre europeni îşi doresc o locuinţă cu balcon, iar 44% sunt atenţi, atunci când aleg o locuinţă, la distanţa acesteia faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun.

Românii îşi doresc şi ei toate aceste facilităţi, însă nu pun aşa mare accent ca restul europenilor pe existenţa unui spaţiu de relaxare, unde să se poată retrage, în propria casă. În acest moment, circa 61% dintre europeni deţin propria locuinţă. Dintre aceştia, 25% sunt proprietarii unui apartament, 36% au optat pentru o casă, iar 8% locuiesc cu chirie.

Potrivit analizei, unul din şase europeni deţine şi o a doua locuinţă, grecii aflându-se pe primul loc, o treime dintre ei deţinând şi o casă unde îşi petrec vacanţa. Polonia e pe locul al doilea, cu un procent de 25,1%, şi Turcia pe locul trei, cu 24,8%. Prin comparaţie, doar 5,4% dintre nemţi au o a doua locuinţă, mai relevă studiul.

Lasă un comentariu