CONCERTELE ORAȘULUI ÎN RITMURI DE TANGO

Distribuie pe:

Târgumureșenii pe care nu i-a speriat ploaia de vineri și care au rămas fideli începuturilor de week-end alături de concertele orașului, au putut participa în ziua de 11 septembrie la un adevărat regal sonor, oferit de Zeno Apostolache & Co, un mix minunat asigurat de acordeon în compania unui cvintet de coarde și a unui vibrafon. Una dintre marile mele plăceri este aceea de a mă prezenta mult înainte de începerea unui concert, pentru a surprinde puțin din culisele spectacolelor care reușesc să bucure sufletele noastre. De această dată, mi-a fost dat să o admir pe Ana Maria Galea, întâmpinându-și invitații și participând la reglajele sonore care au asigurat o acustică impecabilă în eleganta sală a Centrului Cultural „Mihai Eminescu", dar și să iau primul contact cu fantasticul Zeno Apostolache, care, demonstrând o surprinzătoare modestie și deschidere față de public, m-a asigurat că până la începerea concertului mai am timp și de un suc la barul improvizat pe coridor.

Muzica pe care a propus-o vineri Zeno Apostolache & Co, a străbătut a paletă largă de sunete, de la cele suave prezente în „Tango of Love", la cele grave din „Mistic Tango", sau la cele aprinse din „Tango Furioso", demonstrând publicului, dacă mai era cazul, că în orașul nostru se produc valori reale, una dintre acestea fiind compozitorul și interpretul Zeno Apostolache. Dacă vă întrebați cine e acest personaj care a colorat fantastic scena Centrului Cultural „Mihai Eminescu" în cadrul proiectului „Concetrele orașului", trebuie să aflați că Zeno Apostolache scrie și interpretează muzică și nu orice muzică, ci una de calitate superioară. Cochetează tot atât de ușor cu jazz-ul cum o face și cu muzica de teatru, fiind prezent pe scenele orașului nostru în cele mai diverse ipostaze, cu o bucurie de-a dreptul molipsitoare. A fost prezent la Teatrul Național și la Teatrul Ariel, descoperind publicului noi și noi valențe pe care le poate îmbrăca talentul său.

Evenimentele de genul celor propuse în cadrul proiectului „Concertele orașului", nu numai că sunt menite să-i bucure pe melomani, ele contribuind în mare măsură la desăvârșirea educației culturale atât de necesare unei generații bine echilibrate, fapt pentru care nu putem decât să fim recunoscători organizatorilor și tuturor persoanelor care se implică în proiect, așteptând cu nerăbdare următorul concert.

Lasă un comentariu