Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a târnosit biserica din parohia Târnăveni V

Distribuie pe:

Duminică, 20 septembrie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor parohiei „Înălţarea Sfintei Cruci" din oraşul Târnăveni. Înaltpreasfinţia Sa a târnosit noua biserică ridicată aici prin jertfa Părintelui paroh Ioan Şerban şi a credincioşilor săi, după care a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat.

Construcţia bisericii din parohia Târnăveni V a fost începută în anul 1995, urmând ca în anul 1996 să fie înfiinţată şi parohia. Responsabil pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor a fost Părintele Ioan Şerban, actualul paroh. În perioada 1997-2008, a fost executată cea mai mare parte a lucrărilor de construire a locaşului de rugăciune, permiţând ca în anul 2008 să poată fi săvârşită aici prima Sfântă Liturghie. Ulterior, s-a tencuit exteriorul, s-a efectuat instalarea sistemului de încălzire, în 2009 a fost sculptat iconostasul din lemn de tei. Pictura a fost realizată în tehnica fresco, lucrările fiind finalizare în acest an.

Roadele muncii credincioşilor din această comunitate au fost încununate de sfinţirea bisericii lor, pentru care s-au ostenit, cu timp şi fără timp, de-a lungul anilor. Pentru întreaga activitate pastoral-misionară în ogorul Domnului, Părintele Ioan Şerban a primit distincţia Crucea patriarhală, iar binefăcătorii sfântului locaş au primit Diplome de aleasă cinstire.

În predica sa, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a spus: „Astăzi am sfinţit o nouă biserică, un nou templu dumnezeiesc în care real şi tainic se realizează unirea sau comuniunea omului cu Dumnezeu prin harul Sfintelor Taine şi prin cuvântul evanghelic propovăduit de preoţi. Astăzi, am pus pecetea sfinţeniei peste un nou locaş de închinare pe care Sfântul Ioan Gură de Aur îl numeşte: «loc sfânt şi îngeresc, Împărăţia lui Dumnezeu, cerul în mic şi loc de mântuire». Un astfel de spaţiu sfânt şi sfinţitor a înălţat părintele Ioan Şerban ajutat de creştini generoşi. De aceea, nu pot decât să-mi exprim preţuirea mea sinceră pentru sfinţia sa, socotindu-l cu adevărat un destoinic străjer al Casei lui Dumnezeu, un slujitor bun şi credincios înzestrat cu exemplară râvnă şi vrednicie apostolică".

Lasă un comentariu