CONSUMUL DE PRUNE PREVINE CANCERUL DE COLON

Distribuie pe:

O echipă de cercetători americani de la Universitatea din Boston şi de la Universitatea din Carolina de Nord, citată de descopera.ro, susţine că un regim alimentar bogat în prune îmbunătăţeşte metabolismul şi reduce riscul cancerului de colon.

„În studiul nostru, am testat efectele unui regim bogat în prune asupra rozătoarelor de laborator, în comparaţie cu un regim neutru. Apoi, am examinat mucoasa intestinală şi segmente din colonul lor şi am constatat că şoarecii hrăniţi cu prune aveau mai multe bacterii bune în intestin şi mai puţini diverticuli (leziuni precanceroase) la nivelul colonului. În opinia noastră, observaţiile sunt suficiente pentru a afirma că prunele protejează contra cancerului de colon.

Însă, există şi alte motive întemeiate pentru a mânca prune. Cu un conţinut scăzut de calorii (20 kcal/100 grame), prunele sunt alimente prietenoase cu silueta, mai ales că au un indice glicemic scăzut şi ajută la ţinerea sub control a senzaţiei de foame. Bogate în fibre, prunele asigură un efect de saţietate mai mult timp decât alte fructe şi ajută la păstrarea frumuseţii. Aceste fructe conţin o paletă largă de minerale (fier, magneziu, potasiu) şi vitamine (A, C, E), care protejează celulele şi distrug radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Consumul zilnic de prune contribuie la reducerea colesterolului rău (LDL) şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Bogate în glucoză, prunele conferă energie sistemului nervos, fiind recomandate în perioada de examene.

Cantitatea apreciabilă de magneziu (45 mg/100 grame) din prune ajută la obţinerea energiei şi susţinerea activităţii musculare", susţin oamenii de ştiinţă americani.

Lasă un comentariu