SĂRBĂTOAREA PERSOANELOR VÂRSTNICE DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

Respectând tradiția locală, Primăria Orașului Luduș a organizat și în acest an, în ziua de 1 octombrie, festivitatea de sărbătorire a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și a cuplurilor familiale ajunse la vârsta ,,Nunții de Aur'', eveniment moderat de domnul Mihai Nașca, de la ,,Știi Tv'' Târgu-Mureș.

Douăzeci și cinci de cupluri familiale din oraș au fost onorate de Primărie cu diplome de fidelitate, buchete de flori, plicuri cu bani, fotografii ,,la minut'': Ana și Teodor Trif, Maria și Iosif Szabo, Ana și Vasile Sabău, Sava și Gligor Borbat, Iolanda și Iosif Gherasim, Margareta și Iosif Kocsis, Iolanda și Vasile Cristea, Ileana și Visalon Oltean, Elena și Vasile Șofron, Irina și Francisc Kiss, Elena și Mihail Marian, Ana Elena și Vasile Pasc, Maria și Petru Bârsan, Elena și Eugen Stoica, Rozalia și Ioan Szanto, Ana și Ioan Oancea, Ana și Dumitru Hădărig, Emilia și Virgil Călugăr,Gafta și Iosif Târnăvean, Ileana și Andrei Baghiu, Klara și Vasile Fodor, Felicia și Gligore Lazăr, Rozalia și Anton Șooș, Ana și Gavril Florea, Otilia și Gheorghe Sărăcuț.

Lor și celor trei sute de invitați le-au fost destinate mesajele de suflet ale domnilor Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, Petru Frătean, senator în Parlamentul României, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, concertul de muzică populară și de petrecere susținut de soliștii ludușeni Ovidiu Nechita, Roxana și Septimiu Pop, de Grupul instrumental al Ansamblului folcloric ,,Ardealul'', desele reprize de dans, alesele bucate pregătite de specialiștii Restaurantului ,,Romeo și Julieta''. Surpriza din acest an a constituit-o prezența la festivitate a patronului spiritual al Casei Orășenești de Cultură, maestrul Pompeiu Hărășteanu, sărbătorit la inițiativa primarului Cristian Moldovan, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Semnatarul acestor însemnări a schițat portretul artistic al maestrului Pompeiu Hărășteanu, personalitate cultural-artistică reprezentativă pentru istoria contemporană a Ludușului, basul cel mai longeviv din istoria Operei naționale și ambasador cultural al României în lume, cu roluri dintre cele mai dificile și cu peste 5.000 de spectacole, concerte și recitaluri susținute pe renumite scene lirice ale Europei, Asiei și Americii, singurul solist de operă român distins cu trofeul ,,Zece pentru România'', profesor universitar, conducător de doctorat, director al Operei Române din București. Maestrului Pompeiu Hărășteanu i-a fost înmânată Placheta aniversară, pentru activitatea artistică de o viață. Întreaga asistență i-a cântat ,,La mulți ani!''. La rugămintea domnului primar, maestrul sărbătorit a interpretat cunoscute arii din creația compozitorului italian Giuseppe Verdi, iar împreună cu doamna Mariana Hărășteanu i-au bucurat pe ludușeni cu romanțe și cântece de petrecere.

 

Lasă un comentariu