SMURD, mai bogat cu 5 motociclete de la LiDL!

Distribuie pe:

Din donațiile oferite de cumpărători la casele de marcat din magazinele LiDL, au fost achiziționate, recent, cinci motociclete de intervenție urbană pentru SMURD, care vor facilita ajungerea rapidă la locul intervenției, mai ales în zonele greu accesibile.

Cele cinci noi motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordării rapide a primului ajutor: defibrilator semiautomat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. Acestea vor avea dispozitive de avertizare sonorăși luminoasă, dar și sisteme speciale de comunicație.

Prin campania „Donează pentru cei care salvează!", desfășurată la nivel național, în perioada noiembrie 2014 - mai 2015, în beneficiul Fundației pentru SMURD, LiDL a colectat fonduri de 100.000 de euro, pe care le-a suplimentat cu 50.000 de euro, contribuind astfel la achiziționarea celor cinci motociclete. Totodată, au fost cumpărate și 23 de echipamente speciale de protecție pentru personalul SMURD care va utiliza motocicletele, în acțiuni de intervenție.

„Salutăm acțiunea de strâgere de fonduri pe care LiDL a desfășurat-o în întreaga țarăși mulțumim tuturor celor care s-au implicat în susținerea bunei desfășurări a serviciilor de intervenție rapidăși de înaltă competențăa echipelor SMURD. Suma de 150.000 de euro ne ajută la îndeplinirea acestei nevoi de transport rapid, pentru acordarea primului ajutor calificat, posibil cu ajutorul motocicletelor de intervenție urbană. Astfel, se va putea acorda primul ajutor până sosește un sprijin mai complex, o ambulanță sau o mașină SMURD, ori una de terapie intensivă", a declarat, într-o conferință de presă, dr. Raed Arafat, președinte al Consiliului Director al Fundației pentru SMURD.

Lasă un comentariu