PERSOANELE CARE NU CONSUMĂ DELOC ALCOOL, ÎN RISC DE MOARTE PREMATURĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Texas (Austin), citați de descopera.ro, sugerează că persoanele care nu consumă deloc alcool prezintă un risc mai mare de a muri prematur!

„Potrivit studiului nostru, persoanele care consumă alcool cu regularitate prezintă un risc mai mic de deces prematur în comparație cu persoanele care nu au băut alcool niciodată.

Cercetarea, realizată pe indivizi cu vârste cuprinse între 55 și 65 de ani, pe o perioadă de 20 de ani, a ținut cont de variabile diverse, precum statutul socio-economic și frecvența practicării unor activității fizice.

Astfel, am descoperit că ratele de mortalitate au fost cele mai ridicate în rândul persoanelor care nu au băut alcool niciodată, mai mici pentru băutorii învederați, iar cele mai scăzute pentru voluntarii care consumau băuturi alcoolice cu moderație (1 - 3 pahare pe zi).

Dintre cei 1.824 de participanți, 41% dintre băutorii moderați au murit prematur, în timp ce în rândul voluntarilor care nu consumau deloc alcool acest procent a fost de 69%. Băutorii învederați au beneficiat și ei de o rată mai mică (60%), în comparație cu voluntarii care nu consumau deloc alcool.

În ciuda riscurilor crescute de cirozăși câteva tipuri de cancer (fără a mai menționa dependența), accidentele și afectarea puterii de judecată, fenomene asociate frecvent cu consumul abuziv de alcool, persoanele care sunt mari consumatoare de alcool prezintă, în general, un risc mai mic de deces decât persoanele care nu consumă deloc băuturi alcoolice.

O explicație posibilă ar consta în faptul că alcoolul poate fi un excelent lubrifiant social, iar comportamentele sociabile sunt considerate esențiale pentru menținerea sănătății fizice și mintale.

Totodată, persoanele care nu beau alcool deloc prezintă semne mai pronunțate de depresie decât consumatorii de alcool", încearcăsă ne convingă cercetătorii americani.

Lasă un comentariu