Spațiu de joacă și teren de sport pentru copiii cu nevoi speciale

Distribuie pe:

Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin, strada Castelului nr. 12, va dispune de un spațiu de joacă și recreere, documentația tehnică fiind aprobată în cadrul recentei ședințe a Consiliului Județean Mureș. Unitatea a fost înființată în anul 1959, răspunzând necesității școlarizării și profesionalizării copiilor cu cerințe educative speciale, provenind din centre de plasament sau din familii din rândul comunității rome, din apropiere. În acest an școlar, învață aici 307 elevi cu deficiențe mintale moderate și severe, ei nebeneficiind de o zonă amenajată pentru relaxare și recreere, iar spațiul verde este inestetic și nu oferă condiții corespunzătoare pentru joacă.

Valoarea totală a investiției în urma căreia va fi realizat acest obiectiv este de 53.420 de euro, durata de realizare fiind apreciată la circa 8 luni.

În același context, consilierii județeni au aprobat realizarea unui teren de sport multifuncțional, de care vor beneficia elevii de la aceeași unitate școlară. Terenul va avea o suprafață de 946 mp, din care suprafața de joc va reprezenta 800 mp, cu posibilitatea de desfășurare a mai multor tipuri de activități sportive: baschet, minifotbal, handbal.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni, valoarea investiției ridicându-se la peste 100.000 de euro.

Lasă un comentariu