Zilele Bibliotecii Orășenești „Liviu Rusu", din Sărmașu

Distribuie pe:

Timp de trei zile, Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu" și Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, în parteneriat cu Asociația „Libris", din Brașov, organizează „Zilele Bibliotecii Orășenești Livu Rusu", din Sărmașu.

În program: Duminică, 8 noiembrie - ora 11,00, la Biserica Greco Catolică- Slujbă de pomenire a lui Liviu Rusu.

Tot de la ora 11,00, la Casa Orășenească de Cultură, se va desfășura Concursul „Să-l cunoaștem pe Liviu Rusu", la care participă elevi ai Liceului Teoretic „Samuil Micu", Școlile Gimnaziale din Sânpetru de Câmpie și Cămărașu. Concursul va fi gestionat de Virgil Oniță, director Libris Brașov, și poetele sighișorene Gabriella Costescu și Ana Munteanu-Drăghici.

De la ora 12,00, la Casa Orășenească de Cultură va avea loc o Reuniune Culturală Omagială „Liviu Rusu", la care participă: Acad. Ionel Haiduc, prof. dr. Vasile Voia, Prof. dr. Ilie Rad, Cluj-Napoca, Dimitrie Poptămaș, Virgil Oniță, director Libris Brașov. Invitat onoare: Liana Rusu Marta, fiica lui Liviu Rusu.

Moderatorul Reuniunii: Nicolae Băciuț, director Direcția pentru Cultură Mureș.

În același cadru, va avea loc prezentarea plăcii memoriale „Liviu Rusu" realizată de Ioan Astăluș.

Cu acest prilej, va fi organiozată o expoziție de carte Liviu Rusu și va fi vernisată o Expoziție de pictură Veres Zsuzsa, „Timp și răstimp. Castele din județul Mureș". Prezintă Nicolae Băciuț.

Luni, 9 noiembrie 2015, va avea loc Ziua Porților Deschise la Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu", iar marți, 10 noiembrie 2015, se va desfășura Carnavalul Toamnei.

Coordonatorul proiectului este Dinuca Burian, de la Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu", din Sărmașu.

Lasă un comentariu