Când organismul nostru nu are imunitate naturală îndestulătoare…

Distribuie pe:

...Atunci e mult mai rău decât să n-ai niciun ban în buzunar! Iar pentru a nu fi învinuit că nu vreau, cumva, să vă dau bani împrumut să nu-i văd mai mult, vă ofer, în schimb, gratuit, cea mai simplă și ieftină rețetă posibilă: lămâie, piper, miere de albine și usturoi.

Lămâia, conținând vitamina C, reduce inflamațiile din organism și încetinește procesul de producere a mucilor din nas, a flegmelor din gât, a lacrimilor fierbinți din ochii înroșiți și a temperaturilor arzătoare de subțiori.

Piperul ajută în cazul răcelilor și a tusei, având proprietăți antibiotice și antioxidante.

Mierea de albine conține numeroase enzime, iar consumul ei, zi de zi, ajută la întărirea sistemului imunitar al omului.

Usturoiul este considerat cel mai eficient antibiotic natural din toate legumele, zarzavaturile și rădăcinile comestibile ale Pământului. Am putea spune că este un fel de „penicilină nefarmaceutică" în medicina băbească și în cea homeopată, dar și în arta culinară țărănească și în cea ecologică orășenească!

Mod de preparare, după preferință: zeama de la 1-2 lămâi, 1-4 lingurițe de piper măcinat, 1-2 lingurițe de miere de albine și 1-2 căței de usturoi pisați. De cu seară, totul se amestecă bine într-un castronaș și se lasă, acoperit, la macerat până în dimineața zilei următoare. Întreaga cantitate se consumă lejer, în tihnă, după micul dejun.

Notă: Dacă nu aveți interdicții medicale categorice, ci doar numai indigestii temporare, dureri gastrice nerepetate, constipații sporadice, diabet zaharat doar presupus, ca și începuturi de litiază renală, cura lunară este de 10 zile, timp de trei luni pe an. De preferință mai înainte de sosirea anotimpului friguros, sau chiar și pe durata iernii.

Și ceva extrem de important: Începută din vreme și efectuată corect, cura este atât de benefică încât nu mai este nevoie de vaccinare antigripală.

 

Lasă un comentariu