„Țară, Țară, vrem Guvern!"

Distribuie pe:

Pe vremea când școala era școală de-a adevăratelea, când cadrele didactice nu se înspăimântau de protestele părinților dacă aveau curajul să lase corigenți sau repetenți derbedeii care nu-și vedeau de carte, în Grupa Mare la Grădiniță era un joc: „Țară, Țară, vrem ostași!" se striga dintr-o parte, „Pe cine?" întreba celălalt grup. Li se răspundea, „Vrem pe Gheorghe, pe Maria" etc., iar cel strigat trebuia să treacă de partea în care era chemat să rupă rândul. Mi-a venit în minte acest joc din copilărie, în timp ce urmăream pe aproape toate canalele de televiziune, aspecte din revendicările tinerilor: „Vrem Guvern, Jos Parlamentul, Jos Patriarhul, Jos Corupția!". Din păcate n-am auzit „Jos parazitismul", „Jos distracțiile și destrăbălarea pe banii părinților!".

„Țară, Țară, Vrem Guvern!" strigau din toate puterile tinerii nemulțumiți de corupția clasei politice, de nerespectarea legilor. Antena 3 striga la rândul ei, la ceas de seară: să fie prim ministru Dacian Cioloș, comisar european pe probleme de agricultură, un tânăr cu dublă cetățenie, română și franceză, căsătorit cu o franțuzoaică, fost ministru al agriculturii în Guvernul Boc. Să-mi fie cu iertare, avem un președinte sas de origine și numai bine i s-ar potrivi un prim ministru cu fundul în două căruțe, mai ales că a fost susținut și propus de francezi la demnitatea de comisar european! La ceas de nemulțumire protestatarii îl mai strigau, prin vocea Antenei 3, ministru la cultură pe actorul Dan Puric, la sport și tineret pe Simona Halep și alte și alte nume, într-adevăr cu o carieră strălucită în domeniul lor de activitate.

Să nu se uite că și Victor Ponta a fost ridicat la demnitatea de prim ministru tot la presiunea străzii, în urmă cu doi ani. Nu cred că protestatarii de azi sunt de profesie, la fel cu cei de acum doi ani. Vreau doar să amintesc un fenomen care m-a șocat în urmă cu doi ani. Un nepot de-al soției, student în Ploiești, mi-a mărturisit că atunci l-au contactat doi indivizi cu propunerea să caute studenți dispuși să iasă în stradă și să strige „Jos Guvernul!" Pentru o ieșire erau plătiți cu 50 de lei și o masă la un restaurant. S-au găsit câțiva studenți dispuși să participe la demonstrații, vezi Doamne, să ajute un tânăr politician să promoveze. În aceste zile, 50.000 de tineri, probabil cu toți de altă factură, decât cei de acum doi ani, cer Guvern nou, alegeri anticipate, vor o reformă reală a societății românești, în toate structurile. Acești tineri își vor Țara înapoi, după ce politicienii ne-au vândut până și iarba de pe marginea drumului. Ziarul nostru a tras numeroase semnale despre faptul că s-a furat capitalul românesc pe ușa din dos, că nu mai avem industrie națională, resurse energetice, telecomunicații, că tinerii de valoare, scârbiți de trădările clasei politice, și-au rostuit viața prin țări străine și nu mai vor să se întoarcă în țară, fiind mințiți de toate guvernările. Din păcate n-am realizat nimic, cu strigătul „Jos"… Tare mă tem să nu fie din nou o manipulare cu demonstrațiile astea, fiindcă liberalii, la fel ca și pesediștii sunt capabili de orice scenariu diabolic numai să ajungă la putere. Și apoi să nu uităm că facem parte din Uniunea Europeană, unde la vioara întâi cântă nemții, care nu prea au uitat trădările românilor. Să ne rânduiască bunul Dumnezeu un Guvern și un Parlament format din români tineri și curați, un președinte iubitor de neam și țară, politicieni capabili să promoveze o reformă reală. Ungurii au un premier cu coloană vertebrală, care nu s-a lăsat impresionat de directivele Comunității Europene…

Nu înțeleg nici în ruptul capului ce au tinerii protestatari cu patriarhul României, când se strigă „Vrem spitale, nu catedrale" și „Jos Patriarhul!" Mă tem că și la acest capitol miroase a manipulare. Se uită prea ușor că multe spitale au fost închise în perioada guvernării pedeliste. Se uită prea ușor că spitalele din România nu au o dotare la standardele europene, că în cele particulare, unde mai există o asemenea dotare, accesul pentru majoritatea pacienților este interzis din cauza taxelor, la fel ca și în țările super dezvoltate. De pildă, în SUA, dacă nu ai asigurare medicală la zi, se acordă o asistență medicală de urgență și plătești tratamentul. Ne mai vorbind de emigranții care abia după șase ani de ședere în State au acces la serviciile de asigurări de sănătate. Revenind la Prea Fericitul Patriarh al BOR, trebuie să le reamintim celor care contestă rolul Bisericii Ortodoxe în formarea unei conștiințe civice sănătoase, să nu le fie rușine de patriotism, faptul că Biserica Națională s-a implicat la înființarea unor spitale cu asistență gratuită, în organizarea unor așezăminte sociale pentru ocrotirea bătrânilor și copiilor orfani. Aproape pe lângă fiecare mănăstire există un asemenea așezământ social. Apoi sataniștii, cărora Biserica Națională le stă împotrivă categoric, nu cunosc faptul că Patriarhul Daniel, înainte de toate, este monah, că cei care intră în cinul monahal au depus cele trei jurăminte monahale, sau voturi monahale: de ascultare, de castitate și votul sărăciei. Prin urmare, un monah nu are nimic în proprietatea sa, toată averea este a Bisericii, a mănăstirii unde este închinoviat. Prin urmare, toată agoniseala și buna chivernisire a Patriarhiei este spre folosul poporului credincios. Oare cine sunt politicienii sataniști care se tem de Biserica Ortodoxă Română? Oare cine se află în spatele acestor manevre care atacă în mod mârșav rolul Bisericii în păstrarea ființei naționale? Sunt întrebări la care trebuie să găsim răspuns înainte să auzim cântecul lepădării din partea unui cocoș amețit de băutură și droguri. Nici pe vremea regimului socialist nu s-a pomenit o asemenea blasfemie la adresa Bisericii Naționale.

 

Lasă un comentariu