Cluburi de noapte cu probleme în Mureş!

Distribuie pe:

Zece cluburi mari din Mureş au probleme privind siguranţa împotriva incendiilor fiind sancţionate de autorităţi, iar 12 şi-au închis porţile înainte ca echipele de control să le verifice. Asta au descoperit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea" al judeţului Mureş, Poliţiei Mureşşi Jandarmeriei în urma controalelor efectuate la sfârşitul săptămânii trecute în baruri, discoteci şi cluburi cu aglomerări mari de persoane.

  • „S-au executat 10 controale colective la nivelul cluburilor de noapte şi discotecilor din judeţ. Aceste controale au avut loc ca urmare a informaţiilor date de colegii noştri din teren, deşi iniţial obiectivele erau altele. Din informaţiile pe care le avem noi, 12 s-au închis până ca noi să ajungem în control la aceste obiective", a declarat colonel Dorin Oltean, şeful ISU Mureş.
  • Cel mai cunoscut club este Jazz&Blues din Târgu-Mureş care şi-a suspendat activitatea până la obţinerea unor autorizaţii. Acesta a spus că nu s-a impus închiderea celor 10 cluburi sau discoteci care prezentau neajunsuri, că în două cazuri au fost aplicate amenzi pe loc, iar în restul cazurilor patronii au fost invitaţi la sediul ISU Mureş pentru a prezenta o serie de documente legate de funcţionarea obiectivelor. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a precizat că începând de vineri au început controale în baruri, cluburi care presupun mari aglomerări de oameni, în baza noilor reglementări prevăzute de HG 915/2015 şi OUG 52/2015 de completare a Legii de apărare împotriva incendiilor. „Vom aplica legislaţia exact cum trebuie, cele care respectă cerinţele legale vor funcţiona, pentru celelalte se va aplica legislaţia de rigoare, pentru ca evenimente nedorite, nici măcar cele de mică amploare, să nu se întâmple în judeţul Mureş", a spus prefectul. În judeţul Mureş, potrivit datelor furnizate de autorităţi, există 749 de cluburi, discoteci şi baruri, iar acţiunile de verificare vor continua până la mijlocul lunii decembrie.
  • Şcoli neautorizate ISU
  • 8% dintre şcolile şi grădiniţele din judeţul Mureş, din totalul celor 671 de unităţi şcolare nu sunt autorizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" al judeţului Mureş. Acestea sunt în curs de reabilitare şi necesită o reactualizare a autorizării. Restul şcolilor, chiar şi cele din mediul rural nu au nevoie conform legii de o nouă autorizaţie de la ISU, ele funcţionând pe baza celei iniţiale.
  •  

Lasă un comentariu