Hramul bisericii sfinţii arhangheli „Mihail și GavrIil", la Senereuș

Distribuie pe:

Credincioşii satului Senereuş, aparţinând comunei Bălăuşeri, o oază de românism care întreţine flacăra vie a tradiţiilor, obiceiurilor, a sărbătorilor de peste an, i-au făcut o mare bucurie părintelui Caras Ştefan Gabriel - paroh al Bisericii cu hramul arhanghelilor „Mihail şi Gavriil", prezentându-se în număr mare ca să-şi reafirme dragostea faţă de Dumnezeu. A fost o zi aparte, ziua de hram a oricărei localităţi, care a dat grandoare prin chiar purtarea cu mândrie şi cinste a portului popular românesc.

De o elocventă trăire predica ţinută la final de liturghie de părintele Ionică - paroh al celor două biserici ortodoxe din satele Agrişteu şi Filitelnic, vecin cu satul Senereuş, invitat la acest mare praznic, împreună cu părinţii preoţi din Sângeorgiu de Pădure, Zagăr şi părintele pensionar Man.

Zi de hram, o sărbătoare a întregului sat, o aducere aminte a sfinţirii bisericii, zi în care s-a târnosit, s-a sfinţit biserica, dându-i-se strălucire prin acest nume purtat. Părintele paroh al bisericii din Senereuş poartă, la rându-i, numele de Gabriel, toată suflarea creştinească din sfântul locaş adresându-i urări de viaţă lungă.

La marele praznic, o deosebită impresie a făcut vizita domnului Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, cel care a adus vestea începerii lucrărilor de asfaltare a celor 6 - 7 km de drum ce leagă localitatea de civilizaţie.

O impresie deosebită a lăsat programul artistic, desfăşurat pe mai multe ore la căminul cultural, unde s-au ascultat cântecele grupurilor folclorice reunite ale celor din Sângeorgiu de Pădure (Despărţământul ASTRA „Teodor Muică", condus de Emilia Feier) şi Grupului vocal „Târnava" din Ţopa, şi au fost admiraţi frumoşii dansatori ai ansamblului folcloric „Junii de la Târnave" Bahnea.

Tot la căminul cultural, a fost oferită cu dărnicie de către întreaga comunitate o masă bogată tuturor celor prezenţi.

Lasă un comentariu