GRUPA DE SÂNGE NE DEFINEŞTE PERSONALITATEA

Distribuie pe:

Încă din anul 1930, cercetătorii japonezi, citaţi de descopera.ro, au realizat o serie de studii ştiinţifice, prin care au reuşit să dovedească modul în care grupa de sânge ne influenţează trăsăturile distinctive de personalitate. Ei susţin că indicatorul sanguin, corelat cu alte indicii, precum anul naşterii, vârsta la care am fost concepuţi de părinţi sau forma mâinilor pot defini felul nostru de a fi, temperamentul ori predispoziţia spre anumite boli.

Grupa 0 - Persoanele care au grupa sanguină 0 au mai multe şanse să atragă diverse tipuri de ţânţari şi alte insecte, faţă de oamenii cu alte grupe de sânge. În plus, aceştia sunt şi mai puţin rezistenţi la presiune, pentru că „hormonul de stres", numit cortizol, persistă mai mult în corpurile lor, acest aspect putând grăbi chiar şi procesul de îmbătrânire. Din punct de vedere social, persoanele cu grupa de sânge 0 sunt caracterizate drept comunicative şi deschise la minte.

Grupa A - Persoane stăruitoare, inteligente şi cumpătate. Aşa sunt definite persoanele cu grupa de sânge A, însă despre care se spune şi că au tendinţa de a înclina către un comportament obsesiv-compulsiv.

Grupa B - Cercetătorii japonezi au descoperit că persoanele care au această grupă de sânge sunt cei mai fascinanţi oameni, caracterizaţi de contraste şi de imprevizibilitate. Astfel, ei pot avea un spirit creativ deosebit, pot fi puternici şi pasionaţi, dar se pot transforma şi în indivizi egoişti sau greu de anticipat.

Grupa AB - S-a dovedit faptul că persoanele cu grupa AB sunt mult mai predispuse la probleme şi dificultăţi de memorare de-a lungul anilor. În derularea studiilor, atunci când eşantioanele au fost reprezentate de oameni de vârstă înaintată, cei cu grupa de sânge AB au prezentat un ritm mai lent al învăţării şi reţinerii informaţiei. Dincolo de acest aspect, cei care au grupa AB dau dovadă de compasiune pentru mediul înconjurător, se adaptează uşor oricărei situaţii, însă fără să îşi piardă tuşa personală. 

Lasă un comentariu