Cei 60 de morți de la clubul „Colectiv", pomeniți de patriarhul Daniel!

Distribuie pe:

La finalul liturghiei de sărbătoarea sfântului apostol Andrei, oficiată la Catedrala patriarhală din București, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei 60 de decedați la clubul „Colectiv", rugându-se pentru odihna lor veșnică. Cu aceeași ocazie, patriarhul BOR a pomenit și victimele din atentatele de la Paris și din Mali.

Pe de altă parte, în cuvântul de învățătură rostit la sărbătoarea sfântului apostol Andrei, ocrotitorul României, patriarhul a afirmat că ziua de pomenire a acestui sfânt reprezintă „sărbătoarea creștinismului românesc, a unității în credință a poporului nostru. Sfântul apostol Andrei, ocrotitorul României, ne cheamă la a mărturisi credința apostolică primită de la el, a-l iubi pe Hristos și Biserica Sa, și a lucra pentru unitate în credință și unitate națională, spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului român".

Potrivit scrierilor, după porunca lui Iisus de a face cunoscută Evanghelia în lume, lui Andrei, cel dintâi chemat la apostolie, i-a revenit prin sorți și zona Mării Negre, el propovăduind creștinismul în Dobrogea, Macedonia, Tracia și Bizanț (Constantinopol). 

Lasă un comentariu