Cei 60 de morți de la clubul „Colectiv", pomeniți de patriarhul Daniel!

La finalul liturghiei de sărbătoarea sfântului apostol Andrei, oficiată la Catedrala patriarhală din București, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei 60 de decedați la clubul „Colectiv", rugându-se pentru odihna lor veșnică. Cu aceeași ocazie, patriarhul BOR a pomenit și victimele din atentatele de la Paris și din Mali.

Pe de altă parte, în cuvântul de învățătură rostit la sărbătoarea sfântului apostol Andrei, ocrotitorul României, patriarhul a afirmat că ziua de pomenire a acestui sfânt reprezintă „sărbătoarea creștinismului românesc, a unității în credință a poporului nostru. Sfântul apostol Andrei, ocrotitorul României, ne cheamă la a mărturisi credința apostolică primită de la el, a-l iubi pe Hristos și Biserica Sa, și a lucra pentru unitate în credință și unitate națională, spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului român".

Potrivit scrierilor, după porunca lui Iisus de a face cunoscută Evanghelia în lume, lui Andrei, cel dintâi chemat la apostolie, i-a revenit prin sorți și zona Mării Negre, el propovăduind creștinismul în Dobrogea, Macedonia, Tracia și Bizanț (Constantinopol). 

Lasă un comentariu