Românii, pe primul loc în dorința de a învăța lucruri noi!

Distribuie pe:

Potrivit raportului „Era curiozității", realizat de Discovery Networks și citat de wall-street.ro, 95% dintre români s-au declarat încântați de ideea de a învăța lucruri noi și interesante, iar 88% dintre ei consideră că e cel mai plăcut să facă aceasta împreună cu alții.

Cercetarea s-a desfășurat în șapte țări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, respectiv în Germania, Polonia, România, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud și Turcia.

„Dintre cele șapte naționalități participante la studiu, românii sunt cei mai echilibrați, deoarece alternează mai multe moduri de a-și exprima curiozitatea, în funcție de interesele lor. Astfel, 28% dintre ei cer ajutorul unei alte persoane ca să afle răspunsul corect al unei întrebări, însă se bucură și să învețe din proprie experiență (25%), iar 21% consideră că e plăcut să primească o confirmare pentru lucruri pe care le știu deja. 66% dintre români sunt foarte dornici să învețe lucruri noi în fiecare zi și doar 34% dintre ei consideră că e în regulă să nu știe lu-cruri pe care le-ar putea căuta oricând pe internet", arată raportul citat.

Rușii sunt mari amatori de informații din categoria „diverse", cu toate că îi admiră și pe experți, saudiții, turcii și sud-africanii sunt dispuși să facă eforturi pentru a-și îmbogăți cunoștintele în fiecare zi și le place să învețe socializând. Germanii sunt mai puțin interesați să afle informații noi, preferând să le aprofundeze pe cele pe care le au deja, polonezii sunt cei care contează cel mai mult pe forțele proprii, experimentând lucruri noi pentru ei înșiși.

La studiul realizat în mai - iunie 2015, au participat 2.100 persoane cu vârste între 16 și 55 de ani, din rândul telespectatorilor care urmăresc conținut de non-ficțiune.

 

Lasă un comentariu