FRUMUSEȚE, ADMIRAȚIE, ZÂMBETE ȘI BUCURIE LA TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Vineri, 4 decembrie, ora 17.30, s-a dat startul iluminatului festiv din oraș în preajma și întâmpinarea sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Evenimentul a fost primit cu mare admirație, căldură și bucurie de către locuitorii municipiului, în mod special de către marea de copii prezentă la festivitatea din parcul Primăriei: iluminat ca niciodată, feeric și bogat împodobit, propice desfășurării în armonie, liniște și pace a sărbătoririi nașterii Domnului Iisus Christos, întâmpinării cu mai mult optimism a Anului Nou. Cu acest prilej, deși bătrân și obosit, și-a făcut prezența „Moș Nicolae" cu surprize și daruri pentru copiii din Târnăveni, însoțiți de părinții, frații, rudele și prietenii lor, cu toții adunați în jurul pomului de Crăciun, bogat împodobit. Spectacolul a fost bine organizat de către Primărie, pentru a stârni cel mai frumos zâmbet pe chipul tuturora, copii, adolescenți, adulți, oameni în vârstă, cu toții având dreptul să zâmbească, oricui îi prinde bine un zâmbet și cine știe viața cui se înseninează prin aceasta.

În alocuțiunea sa, în deschiderea frumoasei festivități, domnul primar Sorin Megheșan preciza: „Vrem să zâmbească și cel care este sărac, neajutorat, în necaz. Se dorește cel mai frumos zâmbet pe chipul tuturor. Nu uita să dăruiești, să zâmbești măcar o dată pe zi... să te bucuri... și să speri!"

 Există copii abandonați, oameni fără adăpost, handicapați, familii numeroase și oameni bolnavi cronici în suferință care luptă cu viața, fără să fie vinovați. Toți aceștia trebuie și au dreptul la o clipă de fericire. Nu poți niciodată să știi cum poți influența viața altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci. Devenind cu toții mai buni, dăruind, cu siguranță va fi bucurie pentru copii și va fi bucurie și pentru copiii care au înlocuit jucăriile cu perfuziile. O faptă bună generează o altă faptă bună.

Să învățăm de la cei buni, nu de la cei răi, de la cei care au reușit și nu de la cei care n-au făcut nimic în viață... să fim alături de cei puternici moral, spiritual, onești și demni, dacă vrem să fim puternici.  

Anul acesta, la Târnăveni, au fost împodobite și frumos colorate toate cele trei parcuri, prin excelență parcul Victoria (inaugurat recent la data de 13 septembrie a.c.), tronat cu demnitate de statuia „Rugă pentru România". În acest loc, în aceeași zi, 4 decembrie, de la orele 19.00 au fost inaugurate obiective noi, foarte importante pentru cetățenii orașului: Patinoarul artificial și „Centrul de zi pentru tineret" într-o clădire nouă, modernă, foarte aproape de Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci", întregind și creând o zonă peisagistică deosebită și de mare utilitate. Patinoarul oferă copiilor, tinerilor și adulților, alunecarea pe gheață, mișcare și destindere, bucurie și relaxare, „Minte sănătoasă în corp sănătos". Clădirea Centrului pentru Tineret aflată în subordinea Primăriei se constituie ca un Centru Social multifuncțional, corespunzător mobilată, dotată cu jocuri și calculatoare la care se pot aduna toți copiii și tinerii din Târnăveni, reprezentând locul în care aceștia își vor putea pune în practică calitățile și aptitudinile pe care le au, dar și pentru instruiri, proiecte foto-video, cursuri sau informări. Inițiative umanitare, respect pentru copii handicapați, oameni săraci, elevi și studenți, instructaje și simpozioane pentru profesori, instructori în domeniul social.

 În același timp, Centrul de Zi pentru Tineret își propune să deruleze proiecte aflate în sfera educației, să inițieze proiecte reformatoare în domeniul socio-educațional și să organizeze campanii de binefacere, măsuri active de servicii sociale adresate grupurilor dezavantajate social, prevenirea unor fenomene cu caracter antisocial (consum de droguri, delicvența juvenilă, trafic de persoane etc.) Stimă și respect!!! Avem nevoie de astfel de inițiative benefice.

Credem că știți cu toții în ce lume trăim. Credem că știți toți cum poate fi lumea mai bună. Și credem, mai mult ca oricând, că în aceste zile oamenii s-au unit în a ajuta pe cei cu probleme, și asta este un semn bun să începem să funcționăm și să ne apropiem de țările civilizate. 

Lasă un comentariu