1.181 de militari şi 1.530 de jandarmi şi poliţişti, la acţiuni în afara ţării

Distribuie pe:

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, anul viitor, forţele armate ale României vor continua participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE şi ONU, pentru două misiuni esenţiale, şi anume apărarea României şi a aliaţilor săi şi promovarea stabilităţii regionale şi globale.

Ieri, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au aprobat ca, în 2016, la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român să participe 1.181 de militari (cu 158 mai mulţi faţă de anul acesta) şi 1.530 de jandarmi şi poliţişti (mai puţini cu 91 decât în anul 2015).

Din numărul total de militari, 943 pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 238 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin.

„Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani", se arată în comunicatul de presă.

 

Lasă un comentariu