SUCCESUL UNUI FILM EXCLUSIV MUREȘEAN

Distribuie pe:

La data de 15 decembrie a acestui an, în California a avut loc US Hollywood International Film Festival (USHIFF), un eveniment care se laudă cu o audiență globală și deschiderea către filmele independente de marile și cunoscutele case de producție.Este bine știut că în industria filmului mecanismul de a urca pe un astfel de podium este destul de elaborat, fiind determinante nu numai deciziile juriului ci și cele ale spectatorilor, distribuitorilor și a tuturor celor care sunt angajați în afacerile cinematografice. Surpriza din acest an la secțiunea „Cel mai bun film străin" a fost oferită de pelicula în exclusivitate mureșeană „Bilion Star Hotel", un lung metraj filmat în județul Mureș.

„Bilion Star Hotel" a pornit ca un proiect îndrăzneț al unor inimoși mureșeni, care și-au dorit să aducă în fața românilor și a unei întregi lumi un film cu actori mureșeni, producători mureșeni și cu cadre din locuri reprezentative pentru județul nostru. Filmul a adunat în jurul său 86 de actori principali și secundari și 68 de figuranți, care și-au făcut, se pare, treaba foarte bine în jurul celor trei actori principali Nicu Mihoc, Dan Rădulescu și Theo Marton. Pe lângă un buget de 760.000 de lei, proiectul s-a bucurat și de sprijinul a nu mai puțin de 70 de parteneri din diverse domenii, de la firme la instituții, entuziasmul proiectului întinzându-se asupra tuturor celor care au conștinetizat marea comoară de valori de care dispune spațiul mureșean.

Povestea filmului aduce în prim-plan trei oameni ai străzii, care se întâlnesc întâmplător în Gara Mică, unde găsesc o geantă în care speră să se afle o avere care să le schimbe viețile. Acesta este pretextul pentru a-și povesti fiecare modul în care au trăit până la întâlnire, deznodământul fiind acela al unei prietenii unice, de care nu au avut parte până în acel moment, geanta rămânând pur și simplu în plan secundar. Mesajul filmului este acela de promova prietenia, familia și apropierea dintre semeni, în contrast cu marginalizarea adusă de împlinirea materială. Povestea „a prins" la USHIFF, laurii obținuți de mureșeni cu acest film fiind importanți pentru „economia culturală" a județului Mureș. Îi așteptăm pe laureați să se întoarcă, pentru a ne delecta cu mai multe amănunte. 

Lasă un comentariu