Colindători la Primăria Municipiului Sighişoara

Distribuie pe:

Nu a fost zi în care funcţionarii publici din Primăria Sighişoara să nu aibă colindători. Grădiniţele, şcolile gimnaziale şi cele patru licee şi-au trimis „craii" să vestească venirea pe lume a Pruncului Iisus.

O impresie aparte a lăsat Fanfara Şcolii de muzică, condusă de Ileana Stanca Bizuleanu, alături pe prof. Ambrozie Munteanu, în repertoriul căreia sunt cuprinse colinde româneşti şi internaţionale specifice Sărbătorilor de iarnă. Moş Crăciun a avut grijă să îndestuleze cu daruri pe fiecare colindător. Gazdă primitoare a fost Gavrilă Ionel, primarul interimar al municipiului Sighişoara, cel care şi-a făcut timp în noianul de treburi ale acestui sfârşit de an pentru dialog cu copiii, cu dascălii lor, mulţumindu-le pentru minunatele colinde şi dorindu-le vacanţă plăcută, sărbători fericite, atât lor, cât şi celor dragi.

Grupul coral „Armonia", în concert de Crăciun

În Sala Barocă din Primăria Sighişoara, a avut loc un concert de Crăciun, susţinut de cunoscutul grup coral „Armonia", condus de prof. Bernadeta Savuly, cea care îşi dedică o mare parte din timp desăvârşirii pe tărâm muzical a acestui minunat cor. Membrii grupului sunt în mare parte cadre didactice, medici, care împărtăşesc pasiunea pentru cântul coral. Sunt abordate genuri variate ale muzicii corale, printre care colindul, prelucrările de folclor şi o serie de cântece cunoscute ca şlagăre internaţionale cu priză la public.

Calitatea interpretativă a muzicii, vocile de o îngemănare şi armonie aparte au fost răsplătite prin vii aplauze la fiecare apariţie pe scenă, la fiecare concert. Drept mărturie stau şi sutele de concerte susţinute, premiile, diplomele obţinute, invitaţiile onorate de a cânta în diferite ţări ale Europei. Şi cu această ocazie, sala a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori, mulţi dintre cei prezenţi ascultând muzica stând pe holul din Primărie.

În cadrul concertului, o pată de culoare de o mare gingăşie a fost apariţia copiilor de la Grădiniţa cu program normal „Târnava" care, în armonie cu grupul coral, a încântat publicul spectator, printre care s-au aflat multe mame care şi-au şters pe furiş o geană de lacrimă la vederea atâtor îngeri.

Lasă un comentariu