N-au fost ochi să vadă Și urechi care să audă!

Distribuie pe:

Printr-o sinteză documentară, întocmită după ce atentatorul-terorist Beke Attila János dorea să declanșeze, la Târgu-Secuiesc, un dispozitiv explozibil la parada din 1 Decembrie 2015, Ziua Națională a României, sinteză referitoare la demersurile întreprinse de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prin care semnala, în ultimii ani, pericolul prezentat de manifestările organizațiilor de tip extremist, care au avut loc pe teritoriul celor trei județe, Forumul a solicitat autorităților Statului Român luarea unor măsuri ferme de contracarare a oricăror acțiuni contrare ordinii constituționale. Numeroase demersuri - scrisori deschise, comunicate, apeluri, proteste etc. - au fost adresate Președinției, Parlamentului, Guvernului, Televiziunii Române, precum și altor autorități publice și locale, prin care era semnalat pericolul prezentat de manifestările organizațiilor maghiare de tip extremist, neofascist, manifestări cu mesaj șovin, xenofob, antiromânesc și neorevizionist. Rezultatul a fost, din păcate, zero!

Cu toate că se cerea, insistent, autorităților Statului Român luarea unor măsuri ferme pentru contracararea acțiunilor contrare ordinii constituționale, pentru asigurarea respectării legii și a autorității statale pe întreg teritoriul național, pentru curmarea ingerințelor în viața politică internă a României din partea autorităților Republicii Ungare, precum și pentru stoparea finanțării organizațiilor extremiste, pentru interzicerea organizării taberelor de tineret, la care, an de an, participă formațiuni paramilitare maghiare, din păcate toate acestea nu au fost luate în considerare. Surzi și orbi au fost cei răspunzători, datori să curme aceste acțiuni antiromânești, bine organizate chiar sub nasul autorităților Statului Român. Iar efectele unei astfel de atitudini, manifestate prin nenumărate acțiuni antiromânești, previzibile, nu i-au neliniștit pe cei în drept s-o facă, această clasă politică românescă, trădătoare, indiferentă, complice cu UDMR, obligată să curme lanțul încălcărilor legii, totul culminând cu acea încercare de atentat, de la Târgu Secuiesc, acțiune nelegiuită pusă la cale, tocmai de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, de către Beke Attila János.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, reprezentantul legal al celor peste 400.000 de români din cele trei județe, printr-o scrisoare deschisă, s-a adresat generalului ( în rezervă) Marin Dragnea, prin care se solicita să intervină la Federația Mondială a Veteranilor de Război, cu sediul la Paris, pentru a face cunoscut autorităților franceze „caracterul instigator al adunării prevăzute a se desfășura, la 4 iunie 2010, la Trianon, unde la 4 iunie 1920, a fost semnat Tratatul de Pace, adunare organizată de Uniunea Mondială a Maghiarilor. Totuși, ea a avut loc la 20 mai, după „negocieri fructuoase", purtate cu autoritățile franceze, din partea cărora s-a primit autorizație pentru mișcarea intitulată „Dreptate Ungariei! Dreptate Europei!". Având în vedere gravitatea și consecințele unei astfel de acțiuni revizioniste și antiromânești, pusă la cale de Uniunea Mondială a Maghiarilor, de Mișcarea de Tineret 64 de Comitate, Motocicliștii Naționali și Societatea Trianon, care urma să aibă loc la Versailles, chiar în fața Palatului Grand Trianon, Consiliul Director al Forumului, în ședința sa din 15 mai 2010, de la Târgu-Mureș, s-a adresat și președintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc, ministrului de Externe Teodor Baconschi, președinților partidelor parlamentare (PSD, PD, PNL, PC și UNPR), solicitându-le să folosească toate căile diplomatice pentru a face cunoscut autorităților franceze „caracterul instigator și revizionist al acelei adunări care punea în discuție prevederile tratatelor internaționale de pace și stabilitatea statelor europene". Cu același prilej, Forumul solicita „europarlamentarilor români, asociațiilor românești din diaspora, mediului academic, mass-mediei românești, să-și exprime protestul față de o asemenea manifestare antiromânească". Efect zero! Băsescu și Boc erau preocupați atunci să taie salariile și pensiile românilor, ceilalți se făceau, și ei, că plouă! Că așa-i pe la noi! Primează interesul personal, îngust, nu cel național!

Printr-un comunicat, conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prin Biroul de Presă, condamna, vehement, declarațiile făcute, la Târgu-Mureș, la 12 martie 2011, de președintele Parlamentului Ungariei, Köver László, „menite să inducă ideea legitimității autonomiei teritoriale pe criterii etnice, a Ținutului Secuiesc, nu doar ca un drept legal, ci ca pe unul divin". O clară, brutală, imixtiune în viața politică a României, contravenind uzanțelor diplomatice și relațiilor dintre două țări vecine, membre ale Uniunii Europene și ale NATO! Aceeași lipsă de reacție, aceeași nepăsare, aceeași indiferență ale mai-marilor clipei! Așa că radicalii din Consiliul Național Secuiesc, încurajați, chiar de autoritățile de la București, în obținerea autonomiei teritoriale a unei zone din pământul românesc, puteau să continue, nestingheriți, acțiunile antiromânești și să râdă de prostia mai-marilor! Chiar nu știau acești mahări ai clipei că acest Köver László este fostul șef al serviciilor secrete ungare?! Instituțiilor abilitate ale statului li se cerea să ia măsurile care se impun pentru „respectarea Constituției României și combaterea tuturor manifestărilor neorevizioniste, menite a genera acțiuni destabilizatoare cu consecințe deosebit de grave".

Mai-marilor le-a intrat pe o ureche și repede le-a ieșit totul pe cealaltă!

O reacție fermă solicita FCRCHM autorităților Statului Român, și la 16 iunie 2011, față de declarațiile vicepremierului Ungariei, Zsolt Semjen, care afirma că „Ținutul Secuiesc este o problemă de viață și de moarte pentru etnicii maghiari". O nouă imixtiune a Guvernului de la Budapesta în problemele interne ale României. O nouă ingerință devenită „practică pentru autoritățile ungare". Cei peste 400.000 de români, din județele Covasna, Harghita și Mureș, luau afirmația lui Zsolt Semjen drept amenințare, declarație incendiară, incitatoare la nesupunere civică și violență, fapt inadmisibil în vremurile de azi într-un stat de drept! Din nou, mai-marii de la București se fac că nu aud, că nu văd, că nu știu nimic!

La 17 august 2011, printr-un alt comunicat, FCRCHM protesta față de politica editorială a postului public - Televiziunea Română, care, premeditat, ocultează orice subiect legat de agresiunile extremiștilor maghiari la adresa populației românești din zonă și a simbolurilor noastre naționale, iar la 8 noiembrie 2012, Forumul condamna, vehement, mitingul electoral al UDMR Covasna, transformat într-o acțiune antiromânească, fățișa, extremistă, șovină, xenofobă, inacceptabilă! Cu UDMR la guvernare, prin șantaj era permisă subminarea Statului Român! Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, recurgea la amenințări, chiar cu „suprimarea etnică a românilor din Covasna și Harghita, care riscă - spunea el - să aibă soarta sârbilor din Kosovo", în timp ce, utilizând sloganul nazist „Deutschland, uber alles", președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, clama: „Ținutul Secuiesc este deasupra tuturor!". O intoleranță primitivă, promovată insistent de mass-media de limbă maghiară, de o parte a preoților maghiari din „bisericile istorice", care mereu aduc în discuție că maghiarii și secuii sunt „autohtoni" pe „pământul natal", iar românii, în țara lor, ar fi doar niște „venetici" care „au invadat pământul secuiesc", așa cum scrie și în acel fals grosolan, numit „Istoria secuilor". Nicio comisie parlamentară, guvernamentală, n-a binevoit să se deplaseze și să analizeze cele întâmplate acolo, iar după „modelul slovac" să inițieze o legislație fermă, care să stopeze obrăznicia și sfidarea și să „asigure un climat de normală conviețuire, prin eliminarea manifestărilor extremiste, antiromânești, promovate prin intermediul autorităților locale din aceste județe". În final, apelul către autoritățile Statului Român era următorul: „Nu lăsați fascismul hungarist să reînvie în inima României!" Din nou tăcere!

Prin scrisori deschise, adresate ministrului de Externe, Andrei Marga, prim-ministrului Guvernului României, Victor Ponta, prin care Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș cerea să se întreprindă toate demersurile pentru a opri ingerințele în viața politică internă a României, ale autorităților Republicii Ungare, care colaborează cu organizațiile extremiștilor maghiari din România, extremiști adepți ai lui Nyrö Joszef, activ susținător al Partidului Crucile cu Săgeți, formațiune fascistă, implicată în crimele cele mai abjecte împotriva evreilor din Ungaria, apărător frenetic al hungarismului, al ideologiei fasciste a lui Szalasi. Acțiune tipică de intoxicare maghiară, din 1990 încoace, „cazul Jozsef Nyrö", făcând parte din războiul conceput de profesioniști ai urii, în care era inclus și așa-zisul „pogrom antimaghiar de la Târgu-Mureș", a fost sprijinit de guvernele Antal și Orban, prin temele: „unirea, dincolo de frontiere, a națiunii ungare", „autonomia teritorială pe criterii etnice", „drepturi colective", „crearea, pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei, a unor «mici Ungarii» cu toate instituțiile necesare, de la grădiniță până la autoguvernările acestor enclave." Iar Ținutul Secuiesc să devină „Țara-mamă din interior". O strategie, prin concepte și mijloace puse în slujba ideii a cărei elaborare „nu a fost doar opera politicienilor unguri din FIDESZ, ci și a unui centru de planificare strategică". Dovada o constituie „Operațiunea DUNA", desfășurată sub grija lui Kõver Lászlo, fost șef al serviciilor secrete ungare, și acțiunile de manipulare, prin fals și minciună, ale europarlamentarului Tõkés László, vicepreședinte al Parlamentului European, ajuns acolo cu sprijinul Ungariei. Nici noile manifestări extremiste, provocatoare, fățiș revizioniste, care, la 24 noiembrie 2012, au avut loc la Sfântu Gheorghe, pentru mitingul de autonomie, organizat de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania și UDMR, nu i-au preocupat, nu i-au îngrijorat pe mai-marii guvernanți români! Toate - într-o percepere extremistă a „plaiurilor natale", doar ale maghiarimii, a unui mesaj revizionist al manifestării, conferit de participarea membrilor organizației paramilitare de extremă dreaptă - Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM) și a binecunoscutului antiromân - Csibi Barna. Totul, în contextul scandării sloganurilor: „Autonomie! Autonomie!", „Să piară Trianonul!".

 Nu s-au trezit din somnul lor adânc, guvernanții români, nici când, printr-un gest condamnabil, de o deosebită gravitate, Drapelul României, simbolul Statului Român, amplasat în fața Prefecturii Covasna, a fost vandalizat, sub vălul nopții de 26 spre 27 ianuarie 2013, Nu i-a impresionată, deloc, nici măcar redarea acelui legământ al urii, făcut de extremismul maghiar din perioada interbelică, față de România și poporul român, azi la fel de actual ca și atunci: „Țara, națiunea, instituțiile și tot ce este valah, e, înaintea noastră, superlativul odiosului ce trebuie urât din toate puterile și combătut prin toate mijloacele (…) Cu cât vom avea mai multe libertăți, cu atât vom lucra mai intens, cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoși pentru statul român, căci nouă drepturi și libertăți de la români nu ne trebuie, decât ca să le îndreptăm împotriva lor!".

Atunci, când românii își manifestau solidaritatea cu eleva Sabina Elena de la Liceul „Kõvesi Csoma Sandor", din orașul Covasna, care a mers la școală purtând o bentiță cu însemne tricolore, profesorii și elevii maghiari au dezlănțuit o inadmisibilă presiune psihică și morală asupra ei. Însemnele statale ale României au fost, din nou, umilite, desconsiderate, sfidate, prin cultivarea exclusivismului etnic maghiar, a lipsei de respect față de necesara toleranță și a responsabilității față de trecut, cu grave consecințe pentru formarea tinerilor maghiari. Iar consecințele nefaste ale unei educații a urii se văd așa de bine azi!

Ca și în cazul „marșului secuilor" și a „lanțului pentru autonomie" între localitățile Chichiș și Brețcu, din 27 octombrie 2013, opinia celor 40% români, din populația celor trei județe, care nu doresc „refacerea fostei formule staliniste, de tristă amintire, a Regiunii Autonome Maghiare" n-a contat. Ei nu pot fi de acord cu acordarea priorității caracterului etnic secuiesc pe pământul poporului român, teritoriu care s-a dovedit a fi cu cea mai mare densitate de cetăți dacice și castre romane, după Țara Hațegului, unde, ciudat, tocmai aici se produce „un fenomen antieuropean, de encalvizare, nemaiîntâlnit în Europa." Nu contează, deloc pentru ei, că „cetățenii români, indiferent de naționalitatea lor, au - așa scrie în Constituție - o singură patrie, comună, iar aceasta este România."

Prin alte comunicate și apeluri, proteste și scrisori, adresate mai-marilor clipei, FCRCHM atrage atenția asupra evenimentelor provocatoare, iresponsabile, inadmisibile într-un stat de drept, din 4 ianuarie 2014, când extremiști-huligani au bătut un român care nu cunoștea limba maghiară, un alt român fiind amendat pentru că flutura drapelul României. Pe ei, mai-marii clipei, indiferenți i-au lăsat acțiunile liderilor Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna de a rearbora, în parcul central din Sfântu Gheorghe, aș-zisul steag secuiesc (la 26 septembrie 2014), intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, la 4 iunie 2014, la Sfântu Gheorghe, acțiunile cu mesaj șovin, xenofob, antiromânesc și neorevizionist, desfășurate în municipiul condus de primarul Antal Arpad, precum și în alte multe alte localități din județele Covasna și Harghita, cu prilejul zilei solidarității naționale maghiare, zi care coincide cu data semnării Tratatului de la Trianon, în anul 1920.

Printr-o altă scrisoare adresată ministrului Apărării Naționale de atunci, Mircea Dușa, precum și primăriei din Sfântu Gheorghe, conducerea FCRCHM solicita repunerea steagului tricolor, simbol al României, pe cupola primăriei, acolo unde îi este locul, conform normelor legale în vigoare. Semnată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, de Asociația Națională a Veteranilor de Război (Filiala Covasna), Asociația Națională a cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (Filiala Covasna), Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria" (Filiala Covasna), se cerea reamplasarea Tricolorului pe clădirea primăriei din Sfântu Gheorghe, acolo unde, în toamna anului 1944, la 8 septembrie, ziua eliberării de sub ocupația horthysto-fascistă, în urma Diktatului de la Viena, a primului oraș al Ardealului, de către Armata Română, a fost arborat Tricolorul românesc. La 8 septembrie 2015, autoritățile maghiare s-au opus, categoric, arborării Tricolorului acolo unde-i este, de fapt, locul, „unde veghea, simbolic, ca jertfa ostașilor români să nu fie uitată." În urmă cu șapte decenii, acest Tricolor a fost arborat, de către ostașii Armatei Române, simbol sfânt al Statului Român, „al demnității naționale și al sacrificiului suprem al soldaților și ofițerilor români care au luptat pentru reîntregirea țării." Interzis în 2015!

După cum ați aflat, numeroase au fost semnalele de alarmă, trase de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prin scrisori deschise, apeluri, mesaje, comunicate, adresate puternicilor zilei, autorităților Statului Român, pentru a lua acele măsuri, concrete și ferme, pentru eliminarea unor situații conflictuale, măsuri care ar fi trebuit să fie luate la nivel de lege „pentru sancționarea fenomenului extremist maghiar, care subminează Statul Român, suveran, național, unitar și indivizibil!". De fiecare dată FCRCHM considera că, prezența, de acum înainte, a UDMR la guvernare, nu trebuie să mai fie acceptată!

Toate aceste scrisori deschise, comunicate, proteste, demersuri ale FCRCHM, referitoare la pericolul prezentat de manifestările organizațiilor de tip extremist, șovin, iredentist, fascist, neorevizionist, care au avut loc pe teritoriul județelor Harghita, Covasna și Mureș, prin care s-a solicitat autorităților Statului Român luarea măsurilor ferme pentru contracararea oricăror acțiuni contrare ordinii constituționale, s-au lovit de zidul indiferenței, sfidării obtuze, prostiei guvernanților orbi și surzi în fața unei realități, a adevărului incontestabil. Ei, mai-marii, n-au înțeles că nimic nu este întâmplător. Din păcate, este vorba despre o gravă trădare a interesului național într-un stat de drept!

  

Lasă un comentariu