George Coşbuc, INTERPRETĂRI sau NOUA LECTURĂ

Distribuie pe:

Fundaţia Culturală Cezara, Centrul de Studii Literare Grigore Vieru din Târgu-Mureş, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi revista Vatra veche iniţiază proiectul George Coşbuc, Interpretări, prilejuit de împlinirea a 150 de ani de la naşterea scriitorului.

Va fi editat volumul George Coşbuc, Interpretări, cuprinzând comentarii cu precădere ale profesorilor de limba şi literatura română asupra poeziei preferate din creaţia lirică a lui George Coşbuc, stimulând, astfel, interpretarea textului liric propiu-zis, prin noua lectură, care să nu reia clişeele şi convenţiile critice ce l-au însoţit pe scriitor în timp.

Volumul va intra în programul Editurii Cezara din Tg.-Mureş, urmând, după tipărire, o Caravană de popularizare prin importante localităţi ale României, agrumentând ideea că George Coşbuc este un adevărat clasic al literaturii române.

Interpretările-comentariile asupra poeziilor preferate de semnatari din lirica coşbuciană- vor fi trimise până la data de15 aprilie 2016 pe adresa Fundaţia Culturală Cezara, B-dul Cetăţii nr.13,Tg.-Mureş, sau pe adresa de e-mail valentin-marica@yahoo.it. Informaţii la telefon 0744 70.55.27.

Lasă un comentariu