„New Drama" – concurs de dramaturgie pentru adolescenţi

Distribuie pe:

Până la 20 februarie 2016, adolescenţi din toată ţara, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, sunt invitaţi să participe la concursul de dramaturgie „New Drama", organizat de Teatrul „Excelsior" din Bucureşti. Organizatorii le recomandă participanţilor să scrie despre problemele vârstei lor şi să nu fugă de realitate.

Piesele, într-un act, vor fi trimise la adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, iar pentru participarea la concurs trebuie completat formularul de înscriere, care poate fi descărcat de pe site-ul teatrului: formular-inscriere-New-Drama-Concurs-de-dramaturgie-pentru-adolescenti-2016.

Concomitent cu piesa şi cu formularul, trebuie trimisă şi o scrisoare de motivaţie (un text de maximum o pagină, în care candidatul explică de ce vrea să participe la concursul „New Drama").

Cei şase finalişti vor fi anunţaţi pe 1 martie 2016, după care va urma un atelier de scriere dramatică, coordonat de specialişti din domeniu.

Nu există taxă de participare la concurs, iar pentru finaliştii care nu locuiesc în Bucureşti şi sunt selecţionaţi în cea de-a doua fază a concursului organizatorii oferă cazare şi masă la Bucureşti, în perioada de desfăşurare a workshop-ului de scriere dramatică (18 - 20 martie 2016). Piesele finaliste se vor transforma în spectacole-lectură (8 - 10 aprilie 2016), iar piesa câştigătoare va fi pusă în scenă la Teatrul „Excelsior", în cursul lunii mai 2016.

Mai multe informaţii legate de concurs sau de expedierea documentelor necesare înscrierii pot fi solicitate la adresa de mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro sau la numărul de telefon 0752 15.19.23.

 

Lasă un comentariu