COALIŢIE PENTRU FAMILIE

Distribuie pe:

Vineri, 29 ianuarie 2016, Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş a găzduit un important seminar de informare privind atragerea de semnături pentru modificarea Articolului 48 al. 1 din Constituţia României. Seminarul a fost organizat de către Asociaţia Părinţilor Ortodocşi Români (APOR) prin grija vicepreşedintelui acestei asociaţii, Claudiu Fişcă.

La eveniment au fost invitaţii să participe comitetele de iniţiativă locale, ale celor care vor să lupte pentru apărarea drepturilor familiei. În deschidere, vicepreşedintele APOR, Claudiu Fişcă spunea: „Este vorba de o informare asupra procedurilor de strângere de semnături în vederea modificării Articolului 48 aliniatul 1 din Constituţie. Scopul întâlnirii de astăzi este de a înţelege exact care sunt aceste demersuri."

Facem precizarea că APOR Mureş s-a înfiinţat într-un moment de criză şi îşi doreşte ca la acest demers, la care APOR Mureş participă, să aibă un rezultat foarte bun. Comitetul de iniţiativă al „Coaliţiei pentru familie" este format din şase membri şi este multiconfesional (ortodocşi, greco-catolici, adventişti, penticostali etc.). „Coaliţia pentru familie" este o mişcare civică deschisă celor care împărtăşesc valorile familiei.

Pasul următor au fost precizările referitoare la completarea tabelelor pentru strângerea de semnături, a modului de îndosariene a listelor cu semnături, prezentarea dosarelor preşedinţilor consiliilor locale, săteşti, orăşeneşti, municipale pentru ca acestea să fie validate de preşedinţi. S-a mai făcut precizarea că cei care vor fi pe tabele trebuie sa aibă domiciliul în localitatea respectivă, iar semnarea să fie făcută doar de persoana aflată pe listă şi nu de o altă persoană.

Au mai fost făcute şi alte precizări la care membrii comitetelor locale au pus întrebări, problemele fiind lămurite de vicepreşedintele APOR Mureş.

Lasă un comentariu