FEMEILE ÎŞI PUN CREIERUL LA LUCRU MAI MULT DECÂT BĂRBAŢII

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, citaţi de descopera.ro, au ajuns la concluzia că, spre deosebire de bărbaţi, femeile au nevoie de mai mult somn, pentru că ele îşi folosesc creierul mai mult decât bărbaţii, iar dacă nu se odihnesc suficient se pot confrunta cu mult mai multe probleme fizice şi psihice.

„În studiul nostru, am analizat diferenţele dintre bărbaţi şi femei în relaţia cu nevoia de somn, apreciind comportamentul lor atunci când nu s-au odihnit suficient. Experimentul a indicat diferenţe de manifestare între cele două genuri, descoperind că femeile se confruntă într-o mai mare măsură cu depresia, furia, că sunt mult mai ostile pe perioada dimineţii, în comparaţie cu bărbaţii. Dacă nu reuşesc să doarmă suficient, femeile riscă să se îmbolnăvească de inimă, depresie sau pot să ajungă chiar la dereglări psihice.

Totodată, am remarcat că femeile îşi folosesc creierul mai mult decât bărbaţii, motiv pentru care ele nici nu se pot odihni prea bine. Una dintre funcţiile somnului este să permită creierului să se refacă după ziua precedentă. În timpul unui somn profund, cortexul (acea parte a creierului responsabilă cu gândirea, memoria, limbajul şi alte funcţii cognitive) se dezactivează şi intră într-un stadiu de recuperare. Femeile tind să facă mai multe lucruri simultan, sunt extrem de flexibile şi, tocmai din acest motiv, îşi pun la lucru creierul mai mult decât bărbaţii. Desigur, dacă bărbaţii şi-ar folosi într-o mai mare măsură creierul şi aceştia ar avea mai multă nevoie de odihnă.

Oricum, concluzia este că insuficienţa somnului duce, printre altele, la îmbătrânirea pielii, boli de inimă, colesterol ridicat, riscul de atacuri cerebrale şi problemele psihice", explică specialiştii americani. 

Lasă un comentariu