Perspective târgumureşene - Investiţii în transportul public de mare capacitate

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a prezentat, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 17 februarie, un amplu „Studiu de oportunitate privind investiţii în sisteme de transport public de mare capacitate în Târgu-Mureş", întocmit de Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană pe baza datelor furnizate de Primărie. În temeiul acestui document, municipalitatea îşi propune accesarea de fonduri europene, în vederea modernizării transportului în oraş, luându-se în considerare strategiile de creştere a conectivităţii Aeroportului Internaţional Transilvania, reamenajarea şi regenerarea urbană a cursului pârâului Pocloş, amenajarea unei zone de promenadă pe malul râului Mureş şi construirea unui cartier dedicat cercetării şi inovării, în contextul dezvoltării întregii zone metropolitane.

Specialiştii au identificat 7 rute magistrale ce urmează a fi interconectate cu rute urbane secundare în cartierele din oraş, dar şi cu rute de transport public metropolitan vizând zona periurbană, pentru realizarea unui spaţiu urban şi metropolitan integrat.

Primarul municipiului a atras, încă o dată, atenţia că, în lipsa valorificării posibilităţii de a atrage fonduri europene, se vor crea blocaje uriaşe care, în contextul unei noi posibile crize economice, vor duce la dezechilibre economice cu consecinţe greu de evaluat. Dorin Florea şi-a reafirmat opinia potrivit căreia se impune, de urgenţă, revizuirea Legii privind achiziţiile publice şi a tuturor actelor normative ce înlesnesc ori încurajează faptele de corupţie. Din păcate, - a subliniat primarul municipiului - „România este ţara în care nu se doreşte rezolvarea corupţiei, prin stoparea legilor care o generează, iar pe conducători îi preocupă, mai degrabă, problema doctoratelor. Sunt mai bune circul şi haosul, care ne ocupă tot timpul".

În legătură cu recenta vizită la Târgu-Mureş a dnei Elisabeta Lipă, primarul a precizat că ministrul Tineretului şi Sportului susţine proiectul municipalităţii privind desemnarea Târgu-Mureşului drept Centru Naţional Sportiv şi includerea lui în rândul proiectelor naţionale, precum şi demersurile primăriei vizând preluarea patinoarului artificial şi a altor obiective sportive aflate în administrarea MTS. Pe de altă parte, cu acelaşi prilej, omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini proiectul privind încurajarea învăţământului profesional şi înfiinţarea, în municipiul nostru, a unor şcoli de arte şi meserii, după model german.

În altă ordine de idei, primarul a anunţat că, în cadrul unei acţiuni promovate de Poliţia Locală - se urmăreşte rezolvarea problemei pet-urilor de la containerele de gunoi din oraş, urmând ca persoanele care susţin că singura lor sursă de venit este vânzarea acestor ambalaje să beneficieze de câte un meniu cald la cantinele sociale aflate în administrarea primăriei.

Răspunzând întrebărilor presei privind preconizatul marş secuiesc, primarul a precizat că, în măsura în care organizatorii vor depune, potrivit legii, o petiţie în acest sens, aceasta va fi avizată cu condiţia ca manifestarea să păstreze un caracter strict comemorativ.

Foto: Simulare Piaţa Trandafirilor Sursă foto: ETL BUSINESS PLUS

Lasă un comentariu